Vesti
24.05.2023. 13:39
Beta

Igor Đorđević

Predsednik Saveta roditelja u "Ribnikaru": I dalje bez odgovora Vlade

škola, ATA, 5. 3. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Marija Mladjen

Predsednik Saveta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđević izjavio je da Vlada Srbije još nije odgovorila na nijedan zahtev roditelja. 

Đorđević je agenciji Beta kazao da se čeka da predstavnici Vlade obave razgovor sa još četvoro roditelja ubijene dece. 

Roditelji su, pored ostalog, zatražili da se utvrdi puna odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak s imenima iz VII/2 odeljenja, koji je obišao svet, kao i slike dece i roditelja i da isti za to budu sankcionisani. 

Načelnik Policijske uprave Beograda Veselin Milić je 3. maja na konferenciji za novinare, u prisustvu ministra policije Bratislava Gašića, pokazao spisak na kome su bila ispisana imena učenika koje je, kako je rekao, K.K. planirao da ubije. 

Milić je pokazao skicu škole i spisak dece, koje je K.K, kako je naveo, sam napravio i utvrdio prioritetne mete. Na tom spisku se vidi koga je sve K.K, po Milićevim rečima, planirao da ubije. 

"Skica izgleda kao iz neke video igrice ili horor filma što ukazuje da je detaljno smišljao kako da uđe u školu i u kom broju ubije iz VII-2, VII-3, VIII-4", rekao je Milić. 

U sredu 3. maja, oko osam sati, u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubijeno je osam učenika i portir, dok su šestoro dece i jedan nastavnik ranjeni. U međuvremenu je, od posledica ranjavanja, preminula još jedna učenica. 

Zbog pucnjave je uhapšen K.K. (14), učenik škole, koji je na saslušanju priznao da je počinio masovno ubistvo. 

Do sada niko od predstavnika vlasti nije snosio moralnu ili objektivnu odgovornost zbog tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar". 

Ostavku je podneo ministar prosvete Branko Ružić, koja još nije usvojena.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Roditelji đaka iz "Ribnikara" traže da se odmah završi školska godina
1

Više od njih 150

21.05.2023. 12:41

Roditelji đaka iz "Ribnikara" traže da se odmah završi školska godina

Grupa roditelja beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" podržala je inicijativu o obustavi nastave u toj školi i zahtev da školska godina bude okončana zaključno sa 3. majem, kada se dogodilo masovno ubistvo u toj ustanovi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve