Vesti
01.08.2022. 18:53

Srbija Voz

Prekid železničkog saobraćaja na barskoj pruzi, vraća se novac putnicima

voz, pruga, šine
Izvor: Ekspres

Kompanija Srbija Voz saopštila je da putnici mogu dobiti novac za vozne karte koje nisu iskorišćene zbog prekida saobraćaja na barskoj pruzi.

"Saobraćaj na pruzi Beograd – Bar privremeno je prekinut zbog železničke nezgode, iskliznuća iz šina teretnog voza 1. avgusta 2022. godine, pa je izmenjena organizacija saobraćaja međunarodnih vozova za Crnu Goru, kao i vozova iz unutrašnjeg saobraćaja, te je za putnike na delu pruge izmđu Priboja i Bistrice, u kom je železnički saobraćaj u prekidu,  organizovan autobuski prevoz i nastavak putovanja", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da putnici, koji zbog nastale situacije, žele da odustanu od putovanja vozom, imaju mogućnost refundacije sredstava za kupljene vozne karte u iznosu od 100 odsto na prodajnim mestima u stanicama Beograd Centar i Zemun.

Novčana sredstva biće vraćena u gotovini ili uplatom na račun, po izboru putnika.

Večernji vozovi za i iz Bara neće u svom sastavu imati kola za prevoz praćenih automobila.

Sve detaljnije informacije o eventualnim izmenama u redu vožnje i saobraćanju vozova mogu se pratiti na sajtu www.srbijavoz.rs.

Saobraćaj na barskoj pruzi je u prekidu jer je na deonici Priboj–Bistrica na Limu iskliznuo jedan vagon teretnog voza, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

U toj nezgodi nije bilo povređenih, ali je oštećena železnička infrastruktura.

Infrastruktura železnice Srbije je navela da će nastojati da u što je moguće kraćem roku popravi prugu, kako bi železnički saobraćaj što pre ponovo bio uspostavljen.

U toku je priprema organizacije putničkog železničkog saobraćaja na barskoj pruzi, a železnička komisija utvrdiće uzroke  iskliznuća vagona.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Od početka godine u vozovima bilo 80 zaplena narkotika
voz

MUP

30.06.2022. 15:42

Od početka godine u vozovima bilo 80 zaplena narkotika

Pripadnici Policijske ispostave za bezbednost na železnici, od početka godine zaplenili su, u 80 navrata, različite vrste narkotika kod putnika i zatekli dvojicu izvršilaca džepnih krađa u vozu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve