Vesti
17.09.2023. 10:55
RHMZ/R.E.

Evo šta nas čeka

Vremenska prognoza do kraja godine

srbija, vreme
Izvor: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je prognozu vremena za Srbiju do kraja 2023. godine.

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko jedan stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha oko 10.2 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko jedan stepen u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobra biće oko 19.0 stepeni. 

Mesečna suma padavina tokom oktobra biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će vrednosti sume padavina u većem delu Srbije biti 5 mm do 10 mm više, a u Negotinskoj Krajini za 10 mm do 20 mm više u odnosu na višegodišnji prosek.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.1 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.6 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko jedan stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

Kada je u pitanju Beogradu i šira okolina, srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 12 stepeni. Mesečna suma padavina tokom novembra biće iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 10 mm do 20 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 62 mm.

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru će imati vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.8 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 2.2 stepena. Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.5 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 8.0 stepeni . Mesečna suma padavina tokom decembra biće malo iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima za 5 mm do 10 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Očekuje nas rast temperature
nebo, oblaci, sunce, vreme

Vremenska prognoza

05.09.2023. 16:05

Očekuje nas rast temperature

U Srbiji će u sredu biti toplo i pretežno sunčano vreme uz malu ili umerenu oblačnost, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve