Vesti
24.10.2023. 15:16
R.E.

Potraga za nestalom decom

Najavljeno zvanično puštanje u rad srpske verzije "Amber alert"

Nestanak deteta, otmica, plišani medved
Izvor: Shutterstock

Najavljeno je zvanično puštanje u rad sistema "Pronađi me", po uzoru na američki model sistema potrage za nestalom decom "Amber Alert".

Sistem brze portage za nestalom decom biće zvanično pušten u rad 25. oktobra, u 9 časova u Palati Srbije.

Dozvolu za puštanje u rad ovog sistema izdaće predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, nakon potpisivanja sporazuma između resorsnih ministarstava, a javnosti će na licu mesta biti prezentovano kako će izgledati i funkcionisati alarmni sistem kada neko dete u Srbiji nestane.

Sistem "Pronađi me" implementiran je na inicijativu Centra za nestalu i zlostavljanu decu (CNZD), a okupljenima će se obratiti osnivač CNZD Igor Jurić, NJ.E. ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon puštanja sistema „Pronađi me" u rad, održaće se osma po redu konferencija "Bezbednost i odgovornost 2023", u organizaciji CNZD, koja svake godine okuplja relevantne stručnjake u oblasti zaštite i bezbednosti dece iz celog sveta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nataša Kampuš i otmica koja je potresla svet
Nataša Kampuš, 3. 8. 2021.

15 godina kasnije

03.08.2021. 13:05

Nataša Kampuš i otmica koja je potresla svet

Petnaest godina posle uspešnog bekstva iz ralja otmičara, koji je osam godina držao u podrumu, Nataša Kampuš kaže da je njen otmičar Volfgang Priklopil obožavao Adolfa Hiltera i da je želeo da se oseća kao što su se osećale žrtve Trećeg rajha.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve