Vesti
17.02.2023. 10:39
Beta

Premijer Albanije

Rama: "Kurti i ja imamo isti cilj – da se Albanci ujedine"

Edi Rama
Izvor: EPA / MALTON DIBRA

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da kosovski premijer Aljbin Kurti i on imaju "drugačiji pristup Srbiji", ali da obojica imaju isti cilj - da se Albanci ujedine, prenosi KosSev.

Rama je kazao da Srbija treba da prizna Kosovo, i da "zatraži oproštaj", a da na kraju procesa dijaloga sa Srbijom, Albanci "treba da se ujedine", i da oni to moraju učiniti.

"Zaista imamo jako dobre odnose, naši susreti su inspirativni, odličan humor, mnogo se smejemo. Imamo različite pristupe Srbiji, ali isti cilj", rekao je Rama na albanskoj televiziji Kljan.
 

Rama je ovo izjavio pošto mu je samo dan ranije kosovski premijer poručio da ne treba da polaže nade u srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Na pitanje novinara "hoće li se Albanci ujediniti", Rama je kazao da oni to moraju da učine.

"Albanci se moraju ujediniti. Da, naravno da Aljbin želi istu stvar, ali ja mislim drugačije o putu do tamo, Aljbin misli drugačije. Ali Aljbin je premijer Kosova i on mora da bira, želim mu sve najbolje i uspeh i neka shvati da možda grešim", rekao je Rama.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Formiranje ZSO nije pitanje Kurtijeve volje, već obaveza"
1

Petar Petković

10.02.2023. 16:58

"Formiranje ZSO nije pitanje Kurtijeve volje, već obaveza"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je u petak da premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti treba da shvati da formiranje Zajednice srpskih opština nije pitanje njegove "samovolje", već obaveza predviđena Briselskim sporazumom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve