Vesti
15.11.2023. 09:28
R.E./RTS

Problem redovnih platiša

"Pošta" štrajkuje, računi kasne...šta će biti s popustima?

knjigovotstvo, računanje
Izvor: Shutterstock

Kašnjenje oktobarskih računa zbog radnika "Pošte" donosi sa sobom logično pitanje za redovne platiše, hoće li biti produženi rokovi za popuste?

Iz "Elektroprivrede Srbije" kažu da na vreme šalju račune "Pošti". Svakog meseca više od 62 odsto građana ostvari popust od pet odsto za redovno plaćanje. 

Ali, ako vam račun za struju još uvek nije stigao možete elektornski da ga platite putem portala "Uvid u račun". Oni koji se ne snalaze najbolje na ovaj način, mogu da odu na šaltere EPS i tamo, do 28. novembra, ostvare popust.

Od oko 800.000 korisnika, koliko ima "Infostan", polovina koristi pravo na popust. Kako bi izašli u susret građanima, "Infostan" je rok za plaćanje sa popustom pomerio do 30. novembra. 

Rok za plaćanje računa za fiksni telefon je 15. u mesecu, kažu u "Telekomu". Oko 98 odsto građana redovno izmiruje obaveze, a nešto više od 10 odsto to radi onlajn.

I komunalna preduzeća u Obrenovcu odlučila su da zbog kašnjenja računa građani za oktobar plate iznos sa prethodnog računa ili da na sajtu preduzeća provere svoje račune.

Gotovo svi računi mogu da se plate preko aplikacija, ali malo je onih koji to koriste. Mnogima računi još nisu stigli i zabrinuti su da li će moći da ostvare popust, ako ne dođu do kraja meseca, piše RTS.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"U narednoj godini neće poskupljivati struja"
računi, račun za struju

Siniša Mali

01.11.2023. 11:55

"U narednoj godini neće poskupljivati struja"

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u sredu da u aranžmanu sa Međunarodnim moneternim fondom jasno piše da u narednoj godini nema potrebe za povećanjem cena struje i gasa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve