RISTER: Francuska će biti sve prisutnija u Srbiji

RISTER: Francuska će biti sve prisutnija u Srbiji

FOTO TANJUG/ZORAN ZESTIC/bs


Francuski ministar za spoljnu trgovinu i ekonomsku promociju Frank Rister poručio je u Beogradu da će ta zemlja povećati svoj angažman u Srbiji i istakao da je prijateljstvo dve zemlje istinsko i veliko i da mogu još više da sarađuju u oblasti privrede, politike i diplomatije.

Povezane vesti – MALI: Izgradnja metroa počinje krajem sledeće godine

“Povećaćemo naš angažaman u okviru prijateljske saradnje sa Srbijom. Ima puno političkih, privrednih i diplomatskih stvari koje možemo zajedno da radimo”, rekao je Rister na konferenciji za novinare nakon što je potpisan sporazum o saradnji dve zemlje na projektima u Srbiji, upitan da li će Francuska i dalje biti prisutna u Srbiji i na Zapadnom Balkanu, s obzirom na probleme s kovidom i ekonomskom krizom. Rister je rekao da će se posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sastati i sa predstavnicima francuskih privrednika u Beogradu, kako bi razgovarali o još većem prisuštvu te zemlje u Srbiji, a da će po povratku u Pariz imati konkretne razgovore sa nekim francuskim kompanijama koje žele da dođu u Srbiju.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

“Sa zadovoljstvom vam potvrđujem da će Francuska biti sve prisutnija ovde u Srbiji, da bi pratila veoma važan razvoj koji se u Srbiji dešava, posebno u domenu trajnog, održivog razvoja, beogradskog metroa, modernizacije srpske mreže za distribuciju električne energije”, kazao je Rister.

Povezane vesti – VUČIĆ: Makron veoma zainteresovan za dijalog Beograda i Prištine

On je istakao da je prijateljstvo dve zemlje istinsko i veliko, da seže duboko u prošlost, da se vremenom osnaživalo, kao i da se danas vide novi plodovi tog prijateljstva u ekonomiji i privredi.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar