Vesti
29.05.2019. 00:21
R.E.

RUSKA NOVINARKA: Vučićeva odluka da vojsku stavi u borbenu gotovost odgovorna

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poznata ruska novinarka Tina Kandelaki, komentarišući upad ROSU na sever Kosova, zapitala je kuda ide ovaj svet kad se hapsi na etničkoj osnovi. Ona je na svom tviter profilu, takođe istakla da je predsednik Aleksandar Vučić odlukom da vojsku Srbije stavi u potpunu borbenu gotovost, postupio odgovorno.

"Da li se to vraćamo svetu u kojem su policijske racije zasnovane na etničkoj pripadnosti? Upoznala sam Vučića u Davosu - srpski predsednik me je jako impresionirao. Zbog toga iskreno verujem da je njegova odluka da srpsku vojsku stavi u punu borbenu gotovost odgovorna", navela je Tina Kandelaki na svom Tviteru.

https://twitter.com/tina_kandelaki/status/1133349998089986048

Glavna producentkinja ruske Match TV, je ovim povodom objavila i veliki autorski tekst na portalu RT, u kojem je osudila bahato ponašanje Prištine.

"Policijska operacija na Kosovu, uperena protiv Srba koji tamo žive, vraća nas u događaje koji su se dogodili pre tačno 20 godina, kada je slomljen sistem međunarodnog prava i kada je pokazano da jaki uvek misle da mogu nametati svoju volju slabijima", navodi Kandelaki.

Kako je napisala, tada je na dva i po meseca Jugoslavija postala tlo za trening NATO snaga, što je rezultiralo smrći preko 2.000 civila i desetine hiljada povređenih. Kandelaki uz to ističe i da je balkanski čvor bio okidač za početak Prvog svetskog rata, kao i da problemi Evrope od tada do danas zapravo nisu rešeni.

"Jugoslovenski presedan otvorio je Pandorinu kutiju. Istovremeno, nijedna država koja je osetila ruke dobročinitelja nije postala prosperitetna regija. Umesto obećane demokratije i ljudskih prava, došlo je do radikalizacije, siromaštva i haosa. Isto Kosovo je postalo piratska enklava koja hrani Evropu drogom i nemoćnim ženama iz istočne Evrope. Međunarodna administracija, uvedena na Kosovu, nije vodila brigu o zastupljenosti etničkih manjina u vlastima delimično priznate republike i tako obezbedila tinjajući sukob koji preti i Kosovarima i Srbima. Vrlo udobno, zar ne?", između ostalog je istakla Kandelaki.

Povezane vesti - OSUDE ČEPURINA I ZAHAROVE: Situacija opasna, trenutak za upad nije izabran slučajno

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve