Vesti
20.12.2021. 11:02
R.E.

"Groteskna laž"

SANU o navodnim instrukcijama za Dodika

Srbija, SANU
Izvor: Shutterstock

Povodom objave predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine – Denisa Zvizdića u kojoj navodi sedam tačaka "instrukcije Memoranduma Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) kojih se pridržava član državnog predsedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik”, oglasio se SANU. Saopštenje Izvršnog odbor Srpske akademije nauka i umetnosti prenosimo u celosti.

U "Vijestima" agencije N1 Bosne i Hercegovine od 17. decembra 2021. godine, Denis Zvizdić, predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine objavio je u sedam tačaka navodne "instrukcije Memoranduma Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) kojih se pridržava član državnog predsedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik”.

Izvršni odbor SANU odgovorno izjavljuje da se radi o grotesknoj laži i patološkoj konstrukciji koja nema nikakve osnove u delovanju SANU, ali je na liniji tvrdnji o postojanju Memoranduma SANU 2, 3… i tako unedogled.

Neko o "instrukcijama“ sve zna, dok Izvršni odbor SANU ne zna ništa. Verovatno stoga što je prosta istina da one jednostavno ne postoje. Šta više, takvih sedam Zvizdićevih "instrukcija“ nema ni u tekstu proskribovanog nacrta "Memoranduma“ iz 1986. godine.

Kojim snagama je posle toliko godina potreban novi Protokol Sionskih mudraca ne želimo ni da nagađamo.

Stavovi i delovanje SANU u potpunoj su suprotnosti sa željama onih koji ovakve laži šire. Međutim, gledano upravo kroz odgovarajuće iskustvo SANU, dugo tri i po decenije, bojimo se da preko ovakvih incidenata niko ne sme olako da prelazi.      

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

SANU 180 godina: "Neki priželjkuju naš nestanak"
SANU, 19. 1. 2021.

Vladimir S. Kostić

19.11.2021. 19:05

SANU 180 godina: "Neki priželjkuju naš nestanak"

Povodom Dana Srpske akademije nauka i umetnosti i 180 godina od osnivanja, održana je svečanost na kojoj su novoizabranim dopisnim članovima dodeljene povelje o izboru i znak SANU.
Close
Vremenska prognoza
light rain
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve