Vesti
20.12.2021. 11:44

Ivica Dačić

"SNS-u odgovara da podržimo Vučića, ali..."

Ivica Dačić
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

Do prave kampanje ima još mnogo vremena i još uvek se ne zna ko će s kim i kako na izbore, rekao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić gostujući u "Uranku" K1 televizije.

"Ja najmanje vodim izbornu kampanju. Ja pričam o referendumu, a to nikoga ne zanima. Još uvek razmatramo da li je bolje izaći na zajedničku listu sa SNS-om ili na dve odvojene liste. U težem smo položaju ako idemo na dve liste, jer ćemo dobiti manju podršku. Od SNS-a još nemam odgovor da li ćemo na zajedničku listu", rekao je Dačić na K1.

Dačić je podsetio da SPS i JS imaju dogovor da podrže jednog predsedničkogok kandidata, Vučića.

"Ako budemo imali svog kandidata to bi značilo da pomažemo nekome da Vučić ne pobedi u prvom krugu. SNS-u odgovara da podržimo Vučića, ali da ne idemo na zajedničku listu. Moj stav je da ili na svim nivoima idemo zajedno ili na svim odvojeno. Neču da se kandidujem za predsednika, ali ne mogu ni da dozvolim da SPS propadne. Ulazimo u nešto što nije dobro za naš rejting, žrtvujemo se da bismo imali zajedničkog predsedničkog kandidata. SPS je u teškom i kompleksnom položaju. SNS bi moje kandidovanje shvatilo kao direktno suprotstavljanje Vučiču – rekao je Dačić u "Uranku".

Odgovarajući na optužbe Gorana Trivana da članovi Glavnog odbora na sastancima nemaju priliku da diskutuju o važnim pitanjuma jer predstednik stranke vodi monolog Dačić je odgovorio da je Trivan od početka protiv njegan i da njegove optužbe ne stoje.
 

"Zvao sam ga da ga pitam kada mu ja to nisam dao da kaže šta misli. Pa meni zameraju što nisam dovoljno oštar. Dosta mi je filozofa, neka dode i nek kaže šta misli. Ne znam za koga Trivan radi, ali sigurno ne radi za SPS. On je bio i protiv koalicije sa demokratama pa je onda bio ministar. Na glavu mi se bio popeo da podržimo Šešelja u vreme Slobe", rekao je Dačić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dačić: Vlada ne može da povuče usvojen zakon
Ivica Dačić, 2. 12. 2021.

Predsednik Skupštine

08.12.2021. 18:25

Dačić: Vlada ne može da povuče usvojen zakon

Povodom vesti da je Vlada Srbije povukla Zakon o eksproprijaciji, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je za Tanjug da Vlada ne može da povuče zakon koji je usvojio parlament.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve