Vesti
07.12.2021. 13:24
Tanjug

Evropska unija

Srbija otvara klaster četiri i šta to konkretno znači

Evropska unija
Izvor: Shutterstock

Sve zemlje članice Evropske unije su dale saglasnost da Srbija 14. decembra na Međuvladinoj konferenciji sa EU otvori klaster 4, koji se odnosi na Zelenu agendu i održivu povezanosti, saznaje Tanjug u Briselu.

Saglasnost da Srbija sledeće nedelje otvori sva četiri poglavlja u okviru klastera 4 postinuta je u okviru Radne grupe Saveta EU za proširenje (COELA), a biće zvanicno potvrđena na sastanku ambasadora EU.

U okviru klastera 4, Srbija će otvoriti pregovore o transportnoj politici, energetici, transevropskim mrežama kao i poglavlje o životnoj sredini i klimatskim promenama.

Planirano je da na Međuvladinojj konfrenciji EU Srbija, koja je zakazana za 14. decembar u Briselu, na kojoj će klaster 4 biti otvoren, prisustvuju premijer Srbije, Ana Brnabić i ministar za evropske integracije, Jadranka Joksimović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koji je klaster Srbija otvorila, a koje bi mogla u budućnosti
Ana Brnabić

Brnabić najavljuje

23.06.2021. 08:01

Koji je klaster Srbija otvorila, a koje bi mogla u budućnosti

Premijerka Ana Brnabić je nakon međuvladine konferencije u Luksemburgu izjavila da može da potvrdi da je otvoren klaster 1 o osnovnim vrednostima, koji je jedan od najznačajnijih u okviru nove metodologiji priključenja, kao i da je Srbija ispunila sve što se od nje očekuje i traži za otvaranje klastera 3 i 4.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve