Vesti
07.07.2023. 19:13
R. E.

Ne mogu na Kosovo

Srpski bajkeri zaustavljeni na Jarinju

1
Izvor: Shutterstock

Policijske snage u Prištini nisu dozvolile ulazak na Kosmet članovima više moto udruženja koji su krenuli u humanitarnu "Bajk rok misiju" kako bi pružili podršku i pomoć Srbima iz južne pokrajine.

Bajkeri su prvobitno najavili da će zbog odluka policije u Prištini blokirati administrativni prelaz Jarinje, navodeći da je to svojevrsna "mera reciprociteta".

Nakon nekoliko sati odustali su od o blokade.

Na prelaz je doputovalo više od 60 motociklista kojima je, kako kažu, kosovska policija zabranila prolazak "zbog bezbednosne situacije", preneo je RTS.

Bajkeri navode i da su im pripadnici policije naglasili da su u neposrednoj blizini administrativnog prelaza njihova oklopna vozila.

Više oklopnih vozilakosovske policije krenulo je ranije danas ka Jarinju, a kako je za portal KoSSev rekao portparol policije za region Sever Veton Eljšani oni suse uputili ka prelazu jer su dobili informaciju da su motociklisti iz centralne Srbije krenuli ka KiM.

Veton Eljšani je rekao i da ih policija neće pustiti da pređu Jarinje, jer se nisu ranije najavili.

Više moto udruženja iz Srbije želelo je da na KiM uruče humanitarnu pomoć.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nemačka prekida saradnju sa Kosovom
1

Privremena pauza

06.07.2023. 16:25

Nemačka prekida saradnju sa Kosovom

Nemačka je odlučila da privremeno pauzira saradnju sa Kosovom u nekoliko oblasti jer vlada Aljbina Kurtija ne preduzima korake ka smirivanju situacije na severu, rečeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Ambasadi Nemačke u Prištini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve