Vesti
13.12.2022. 18:50
R.E.

Ministar

Šta se krije iza Vesićeve poruke - "Penicilin za nogometnu državu Hrvatsku" (FOTO)

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Goran Vesić ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasio se putem Instagrama neposredno pred početak polufinalne utakmice Svetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine i poslao poruku koja je privukla dosta pažnje.

Naime, Vesić je na ovoj društvenoj mreži objavio sliku na kojoj se vidi kako drži dres Argentine na kome je ispisano prezime Jovović, dok u komentaru koji prati objavljenu fotografiju piše - Penicilin za Nogometnu Državu Hrvatsku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Горан Весић (@vesicg)

Kakvu je poruku Vesić želeo da pošalje ovom fotografijom?

Poruka se krije u prezimenu Jovović. Reč je o Blagoju Jovoviću koji je izvršio atentat na Antu Pavelića 10. aprila 1957. godine u predgrađu Buenos Ajresa.

Fotografija, koju je Vesić objavio na Instagramu, nastala je pre dve godine kada je kao zamenik gradonačelnika Beograda pozvao odbornike da podrže odluku o promeni imena Zagorske ulice u Zemunu u ulicu Blagoja Jovovića. 

"Trebaće vam hrabrosti da glasate, jer se protiv imenovanja ulice digla jedna klika, to možete da vidite po istoričarima, novinarima tačno određenih medija koji vode hajku. To su ljudi koji ne žele dobro našoj zemlji i koji ne žele da poštujemo tradiciju", poručio je tom prilikom Goran Vesić. 

Povod za objavljivanje ove fotografije, Goran Vesić je očigledno našao u naslovnoj strani Hrvatskog tjednika koji je na naslovnoj strani napisao:

"NOGOMETNA

DRŽAVA

HRVATSKA"

I to na način da početna slova jasno asociraju na NDH.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve