Vesti
08.03.2023. 18:05
Beta

Apelacioni sud

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije: Svedočio Ulemek

Suđenje
Izvor: Shutterstock

Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije MUP Srbije Milorad Ulemek izjavio je u glavnom pretresu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije da ostaje pri iskazu koji je ranije dao u tom procesu.

Kako je prenelo Udruženje novinara Srbije, Ulemek je tokom svedočenja izjavio da stoji iza svega što je ranije rekao o tom slučaju.

"Nemam ništa da dodam ili oduzmem od onoga što sam u istoj ovoj sudnici rekao pred drugim većem. Sve ovo sam već govorio i stvarno ne vidim svrhu ovog ispitivanja. Sve stoji u zapisniku i stojim iza toga", rekao je Ulemek na glavnom pretresu.

U nastavku procesa pred većem Apelacionog suda u Beogradu pojavili su se pripadnici kriminalnog "zemunskog klana", braća Miloš i Aleksandar Simović koji su odbili da odgovaraju na pitanja suda, tužioca i odbrane.

Po navodima medija, Miloš Simović je rekao da ne želi da govori o predmetu jer "nema veze" s ubistvom Ćuruvije dok je njegov brat Aleksandar naveo da ostaje pri iskazu iz 2016. godine kada je rekao da ne želi da odgovara na pitanja suda, tužilaštva i odbrane.

Pretres predstavlja uvod u završnicu suđenja četvorici bivših pripadnika Resora državne bezbednosti - Radomiru Markoviću, Milanu Radonjiću, Ratku Romiću i Miroslavu Kuraku (u bekstvu) za ubistvo Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine. 

Nastavak glavnog pretresa u procesu za ubistvo Slavka Ćuruvije zakazan je za 28. mart.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dan kada je ubijen Slavko Ćuruvija
Pištolj

Pre 23 godine

11.04.2022. 08:26

Dan kada je ubijen Slavko Ćuruvija

Novinar i vlasnik listova "Dnevni telegraf" i "Evropljanin" Slavko Ćuruvija ubijen je na pre 23 godine 11. aprila, ispred zgrade u kojoj je stanovao u Svetogorskoj ulici u Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
24°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve