Vesti
13.07.2020. 16:16
R. E. / Kosovo online

TAČI STIGAO U HAG: "Spreman da se suočim sa izazovom, verujem u pravdu"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Hašim Tači stigao je oko 13 časova u zgradu Tužilaštva u Hagu na saslušanje povodom optužnice protiv njega i Kadrija Veseljija zbog ratnih zločina počinjenih na Kosovu.

Njega je ispred zgrade Tužilaštva sačekalo nekoliko desetina simpatizera OVK, koji su došli da pruže podršku nekadašnjem ratnom komandantu, prenosi Kosovo online.

Tači je, pre ulaska u tužilaštvo, izjavio da je danas došao u Specijalni sud u Hagu zbog onoga što je sanjao i za šta se borio.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

"Borio sam se za nezavisno, slobodno Kosovo zasnovano na jednakim pravima, multietničkom društvu i vladavini zakona. Spreman sam da se suočim sa novim izazovom i trijumfuje za svog sina, porodicu, narod i svoju državu. Niko ne može prekrajati istoriju. Ovo je cena za slobodu. Verujem u mir, istinu i pravdu. Verujem u dijalog i dobre odnose sa svim susedima. Kosovo je priča o uspehu i na to sam veoma ponosan", rekao je Tači ispred Specijalnog  suda, dok su okupljeni skandirali "OVK", "Tači-Tači".

Povezane vesti - Blitzkrieg!

On je dodao da je krajnje odredište Kosova EU, NATO i trajno prijateljstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Tači je posle izjave za medije u pratnji svojih saradnika ušao u prostorije Specijalizovanog tužilaštva.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Prema izveštaju Kohe, demonstranti drže transparente sa porukama u kojima govore o zločinama Srbije počinjene na Kosovu.

"Nemamo heroja za žrtvovanje", "Vidimo da nema pravde za sve, ali nismo verovali da uopšte nema pravde", "Ovo je rasizam", piše na nekim od transparenata demonstranata.

Povezane vesti - Ističe vreme za nevine i nedostupne

Predsednik Kosova Hašim Tači danas će u Hagu, na poziv Specijalizovanog tužioca, biti ispitan povodom optužnice za ratne zločine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve