Vesti
24.06.2020. 12:24
R. E. / RTS

TIODOROVIĆ: Utakmica između Partizana i Vojvodine je rizik

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Srbiji je juče zabeležen rast broja zaraženih za 102, tako da ukupan broj inficiranih od izbijanja epidemije iznosi 13.092. Još jedan pacijent izgubio je bitku sa kovidom 19. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, Krizni štab je odlučio da Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa uđe u kovid sistem, a maske će biti obavezne u gradskom i međugradskom prevozu.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da današnja Kup utakmica između Partizana i Vojvodine može biti jedan od rizika, prenosi RTS.

Povezane vesti - INTERVJU TIODOROVIĆ: Ne bih voleo da budemo pokusni kunići za vakcinu

"Današnja utakmica predstavlja rizik, ali moram da istaknem da i manji skupovi poput –proslave rođendana i svadbi u zatvorenom prostoru predstavljaju rizik", ističe Tiodorović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Tanjug

Navodi da Beograd, Novi Pazar, Tutin i Vranje predstavljaju žarišta i da pored Bežanijske kose, kovid bolnica postaje i Klinika za plućne bolesti.

"Situacija iz Vranja se odražava na jug gde imamo visoki procenat zaraženih, gde imamo mnogo pneumonija. Po podacima od juče, danas i jutros preko 60. Najteži bolesnici se zbrinjavaju u Kliničkom centru u Nišu. Trenutno se u kovid bolnici nalazi 85 pacijenata, 48 pozitivnih, a ovi drugi se proveravaju i testiraju", navodi šef Kriznog štaba za jug Srbije.

Povezane vesti – Tiodorović: Ne razmišlja se o vanrednom stanju i policijskom času

Napominje da su u svim bolnicama zadržane i kovid ambulante u kojima, kako kaže, mogu da se jave oni koji osete neke tegobe.

Govoreći o novim merama Kriznog štaba, navodi da su to mere koje su i do sada bile u primeni, ali da je ovo sada podvlačenje ozbiljnosti situacije jer, kako kaže, neophodno je da stanovništvo bude svesno da smo u situaciji jednog talasa.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Ističe da su ove mere podsećanje na svu ozbiljnost prenošenja infekcije koja se i dalje održava.

Povezane vesti - Tiodorović: Nije neophodno uvoditi ograničenja za građane

Kako kaže, očekuje da će se građani ponašati savesnije sa obzirom na povećan broj novoobolelih.

"Očekujem da će građani shvatiti da je ovo zadnji trenutak da uozbiljimo kompletnu situaciju. Nećemo imati potrebe da se vraćamo rigoroznim merama poput policijskog časa, ali moramo da budemo mnogo savesniji", poručuje Tiodorović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm
13°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve