“U INTERESU HRVATA” Dačić: Odlazak Miloševića u Knin pogrešan

“U INTERESU HRVATA” Dačić: Odlazak Miloševića u Knin pogrešan

FOTO TANJUG / RADE PRELIC / an


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je odluka predstavnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića da ode na obeleževanje godišnjice Oluje bila pogrešna i da njegovo prisustvo u Kninu nije bilo potrebno srpskom, već hrvatskom narodu.

Dačić je ponovio raniji stav da o pitanjima koja se tiču srpskog naroda u celini treba promisliti i da se važne odluke poput odlaska u Knin ne donose na takav način da je, kako kaže, reč o privatnim stavovima pojedinca ili nekih stranaka.

”Šta su Srbi tamo slavili i šta su dobili, i šta će dobiti. Da li su Hrvati izmenili svoj vokabular i rekli da je to bilo etničko čišćenje? Nisu niti će reći”, rekao je Dačić sinoć u emisiji ”Oko” na RTS.

 FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Ocenio je da je odlazak Miloševića na proslavu ”Oluje” pokušaj rušenja srpskog jedinstva navodeći da Srbi u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i većinski broj Srba u Hrvatskoj misle drugačije i da zato ta odluka nije smela da se donese na takav način.

Povezane vesti – Četvrt veka etničkog čišćenja bez kazne

Dačić je na argumente u javnosti da je odluka o odlasku Miloševića, potpredsednika Vlade Hrvatske, doneta u interesu Srba, postavio pitanje, ako Srbi treba da budu na proslavi ”Oluje” da bi u današnje vreme dobili struju, u kakvoj onda zemlji žive.

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Povezane vesti – Zločini koje istorija ne želi da pamti

”Odlazak Miloševića u Knin nije bio potreban srpskom već hrvatskom narodu. Hrvatski ambasador (Hidajet) Biščević je danas rekao da su prava Srba u Hrvatskoj veća nego prava Hrvata u Srbiji. Da li će se sada Srbi vratiti u Hrvatsku, da li će se učiniti nešto na tome”, pitao je Dačić.

Ponovio je da je reč o pogrešnoj odluci i da su mu se povodom toga javljali predstavnici partnerskih država Srbije.

”Zovu me predstavnici partnerskih zemalja, koje smo godinama ubeđivali da ne treba da idu na proslavu ”Oluje” i pitaju kako da oni ne idu, a predstavnici Srba dolaze”, kazao je Dačić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar