Vesti
22.03.2024. 22:30
Beta

Ministar odbrane

Održan kurs o BIOLOŠKOM ORUŽJU i toksikologiji

1
Izvor: Ministarstvo odbrane

U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije u Kruševcu realizovan je međunarodni kurs o biološkom oružju i toksikologiji, koji su pohađali pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Grčke, Egipta, Italije, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije i Španije.

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da je tokom obuke uvežbavana upotrebu vojne opreme za zaštitu od dejstva biološkog oružja, biološku detekciju i identifikaciju i biološku dekontaminaciju.

"Za potrebe kursa formirana je i improvizovana laboratorija kako bi polaznici uvežbavali odgovor na teroristička dejstva biološkim agensima. Obuku su realizovali instruktori iz Centra ABHO odbrane i eksperti za toksikologiju Vojnomedicinske akademije i Instituta za nuklearne nauke 'Vinča'", navodi se u saopštenju.

1
Izvor: Ministarstvo odbrane

Dodaje se da realizacija ovakvih i sličnih međunarodnih usavršavanja "doprinosi unapređenju saradnje sa oružanim snagama partnerskih zemalja".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Miloš Vučević o uvođenju obaveznog služenja vojnog roka
1

Ministar odbrane

04.01.2024. 21:41

Miloš Vučević o uvođenju obaveznog služenja vojnog roka

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da su pokrenuli inicijativu za uvođenje obaveznog služenja vojnog roka smatrajući da je to od koristi celoj državi i društvu. Ipak, konačna odluka biće doneta u Narodnoj skupštini.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve