U Novom Pazaru za 24 sata od koronavirusa preminulo pet osoba

U Novom Pazaru za 24 sata od koronavirusa preminulo pet osoba

FOTO TANJUG/ IRFAN LICINA/bs


Do preseka u 10.00 časova, u poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još pet osoba od posledica izazvanih virusom korona, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent, saopštio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Ðerlek.

U bolnici u Novom Pazaru je hospitalizovano 205 pacijenata pozitivnih na virus korona, a u toj zdravstvenoj ustanovi leče se i pacijenti iz Sjenice, pa je tako, prema rečima Ðerleka, ta bolnica postala regionalna.

Povezane vesti – Vučić: Bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih u Srbiji

“Zdravstveni radnici su nam preumorni, ali imamo i brojnu rodbinu pacijenata koja je stalno prisutna. Molim sve za strpljenje i spuštanje tenzija”, kazao je Ðerlek i najavio da će u bolnicu u Pazar danas stići još 10 respiratora.

 FOTO TANJUG/ IRFAN LICINA/bs

FOTO TANJUG/ IRFAN LICINA/bs

Takođe, Ðerlek je najavio i da će u toku dana biti montirana vojna bolnica sa 150 ležajeva, sa kojom će doći 25 vojnih lekara i 15 tehničara.

Povezane vesti – Đoković uplatio pet miliona dinara pomoći Novom Pazaru

“Osnovaćemo i dva šatora ispred infektivnog za trijažu sa šest doktora. Mislim i ubeđen sam da možemo da budemo mirniji u odnosu na prethodni period”, poručio je Ðerlek.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar