Vesti
04.09.2020. 22:59
Tanjug

"VELIKI DAN" Hoti: Prvi korak ka konačnom sporazumu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti izjavio je u Vašingtonu, nakon potpisivanja sporazuma sa Beogradom o ekonomskoj saradnji, da je za njega to prvi korak ka konačnom sporazumu.

"Mislim da je to veliki dan, veoma važan za Kosovo i region. Ovaj sporazum se odnosi na normalizaciju ekonomskih odnosa dve države i podršku velikim infrastrukturnim projektima koji bolje povezuju dve ekonomije, koji stvara bolji pristup regionu i Evropi..", kaže Hoti za Glas Amerike.

Povezane vesti – Hotiju iz Prištine prete rušenjem vlade zbog sporazuma

"Ovo danas nije konačni sporazum između Kosova i Srbije. To je sporazum o ekonomskoj saradnji za normalizaciju ekonomskih odnosa između zemalja, ali ja to vidim i svi zajedno vidimo kao veliki korak u približavanju konačnog sporazuma koji će značiti I uzajamno priznavanje"", rekao je Hoti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Rekao je I da se raduje što će Izrael priznati jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, nakon čega će uslediti uspostavljanje diplomatskih odnosa I ekonomske saradnje.

Povezane vesti - Evo šta sve predviđa sporazum iz Vašingtona

"Verujem da je ovo veoma veliko dostignuće uz pomoć SAD”, kazao je.

Dodao je da će razgovori biti nastavljeni u ponedeljak u Briselu, gde će se, kazao je, sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Hoti je rekao I da je telefonom u Prisustvu Trampa razgovarao sa Benjaminom Netanjahuom I dodao da sve dobre stvari uvek dolaze iz Bele kuće.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve