Vesti
28.09.2023. 21:50
Beta

Vjosa Osmani

"Posle napada u Banjskoj dijalog sa Srbijom ne može biti isti"

1
Izvor: EPA / Olivier Matthys

Predsednica Kosova Vjosa Osmani optužila je Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića da stoje iza napada na kosovsku policiju u selu Banjska i ocenila da posle tog incidenta, dijalog dve strane "ne može biti isti kao do sada".

"Kosovo je na udaru. Oružana grupa je jednostavno ostvarila ciljeve i motive Srbije kao države i Vučića kao lidera. Bili smo žrtve agresije Srbije i svi treba da tretiraju Srbiju kao agresora", rekla je Osmani za agenciju Rojters.

Poručila je predsedniku Srbije da se meša u unutrašnja pitanja Kosova. 

"Kosovo će braniti svoju slobodu, nezavisnost i suverenitet po svaku cenu. Oni pokušavaju da primene model Krima u Republici Kosovo, ali mi to apsolutno nećemo dozvoliti. Zaštitićemo svaki kutak teritorije Kosova", kazala je Osmani.

Upozorila je da su slični incidenti mogući u budućnosti i zatražila od međunarodne zajednice da "učini sve da zaustavi Srbiju".

"Veoma sam zabrinuta da bi do ovakvih napada, u još većim razmerama, moglo doći u budućnosti ako Srbija ne bude kažnjena, pre svega, za ovaj teroristički akt agresije", rekla je predsednica Kosova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EU se oglasila o Danu žalosti u Srbiji i istrazi sukoba na Kosovu
EU, Evropska Unija

Peter Stano

28.09.2023. 19:05

EU se oglasila o Danu žalosti u Srbiji i istrazi sukoba na Kosovu

Evropska unija (EU) se suštinski protivi veličanju i oplakivanju zločinaca i terorista, rekao je portparol EU Peter Stano povodom proglašenja Dana žalosti u Srbiji posle sukoba u selu Banjska na severu Kosova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve