Vesti
13.04.2022. 12:16
R.E.

Predsednik Srbije

Vučić Kurtiju i Đukanoviću: Ostavite Srbiju na miru (Video)

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Milu Đukanoviću i Aljbinu Kurtiju da imaju veće brige poput kriminala, korupcije i ekonomije i da bi trebalo "Srbiju da ostave na miru".

"Poslednjih šest meseci ubrzana je kampanja žigosanja Srbije, koja dolazi iz pojedinih centara moći, ali naravno, i iz dela regiona koji svoj uspeh uvek vidi u neuspehu i propasti Srbije. Ne od juče, izrazitija uloga u ogoljenoj mržnji prema Srbiji dolazi od Aljbina Kurtija i Mila Đukanovića", istakao je Vučić.
 

Predsednik Srbije je poručio da se oni u tome "uvek služe neistinama, ogoljenim i otvorenim lažima, sa ciljem da sebe predstave kao žrtve, a Srbiju kao velikog i opakog agresora koji ih na svake načine ugrožava".

"Tako su iskoristili priliku da našu legalnu, legitimnu, potpunu regularnu i transparentnu kupovinu kineskog sistema FK3, koji služi za protivvaduhoplovnu odbranu, defanzivno oružje, iskoriste da celom svetu kažu da je Srbija kineski i ruski saveznik. Pokušavaju da nas prikažu kao nekog ko ugrožava mir u regionu iako smo okruženi NATO teritorijama. Na koji način ih ugrožavamo defanzivnim oružjem, ni sami ne znaju da kažu", konstatovao je Aleksandar Vučić.

On je objasnio da taj sistem služi za uništavanje krstarećih neprijateljskih aviacija koje bi raušile vazdušni prostor Srbije i upitao je kako Beograd time ugrožava Prištinu i Podgoricu. 

"Da se našalim, bolje bi nam bilo da kupujemo ''Autan'' sprejeve, jer je mnogo važnije da se zaštitimo od muva i komaraca nego od bilo kakvih ozbiljnih vazduhoplovnih snaga koji oni poseduju. Ali šalu na stranu ovde je suština u nečemu drugom. U želji da se naudi Srbiji, u želji da Srbija uvek bude kriva ili da bude slaba onako kkao su je oni doživljavali i videli kada su proglašavali nezavisnsot Kosova ili kada su pokazivali da je Srbija dovoljno uspešna samo kada se ne pita ni za to gde je ni kako je ni šta joj je činiti u budućnosti kada je ekonomski razorena kao što je bila pre 15 i 20 godina", poručio je Vučić i dodao:
 

 

"Kada Kurti kaže da je Srbija u panici, jer se plaši da će ostati sama - Srbija je danas kao vojno neutralna zemlja sama u celom širem regionu. Ali ja želim da ga podsetim na nešto: U cirkusu ste videli i lavove i slonove i tigrove, vuka samotnjaka nikada u cirkusu niste videli. Mi na Balkanu imamo dovoljno tih veličanstvenih životinja i uvek bih pre prihvatio ulogu vuka samotnjaka, a ne hijene, bestidnih i nemoralnih, ma koliko da ih ima, tri, pet, šest, a ponekad 19. Još gore od hijena kojima morate da odate poštovanje na krvoločnosti, je biti muva zunzara, koja se vrti oko njih i čeka da im donesu plen, a takvi su Kurti i Đukanović."

Predsednik Srbije poručio je Milu Đukanoviću i Aljbinu Kurtiju da obojica imaju mnogo većih briga kao što su kriminal, korupcija i mnogo problema u ekonomiji.

"Moja molba za vas je - ostavite Srbiju na miru, prestanite da lažete, obmanjujete javnost, a Srbija će naći svoj put onakakv kakav njeni građani žele", završio je predsednik Srbije. 
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izbori u Srbiji - očekivano
Izbori, glasanje 7.4.2022.

Sumiranje rezultata

08.04.2022. 08:10

Izbori u Srbiji - očekivano

Ako bi neko želeo da u jednoj reči opiše izbore u Srbiji, najpogodniji termin bio bi – očekivano.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve