Vesti
12.04.2022. 12:03
Beta

Aljbin Kurti

"Srbija je, čini mi se, u panici..."

Aljbin Kurti
Izvor: EPA / GEORGI LICOVSKI

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da to što se Srbija naoružava nije bezbedno po Kosovo i region i da Srbija to radi jer se plaši da će ostati sama.

"Srbija je, čini mi se, u panici, jer shvata da više ne može da bude na tri-četiri mesta istovremeno, pokušava da se ojača jer može da ostane sama. Nastavak naoružavanja Srbije nije bezazlen za region i Kosovo, ali je, s druge strane, izraz straha da bi mogli da ostanu sami", rekao je on.
 

Kako su preneli kosovski mediji, Kurti je istakao da se Kosovo ne boji, jer je NATO tu da pritekne u pomoć.

"Zabrinuti smo, oprezni smo, ali se ne plašimo. Znamo da Srbija ima 44 vojne baze duž granice s Kosovom, i 42 ofanzivne vojne baze, ali uprkos tome, iako nismo u NATO, NATO je uz nas. Kosovo i NATO su deo istorije jedni drugih, jedni drugima sadašnjosti i budućnost. Ulaganjem u saradnju s našim saveznicima, teritorija i država, ali i gradjani su bezbedni", rekao je Kurti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako Aljbin Kurti koristi situaciju u Ukrajini
Kurti i Osmani 4.4.2022.

Kosovo

05.04.2022. 06:10

Kako Aljbin Kurti koristi situaciju u Ukrajini

Svetla svetske pozornice već mesec dana uperena su u jednu tačku – Ukrajinu. Ako je neko i mislio da je ovo tuđi rat, koji se tiče isključivo velikih sila, vreme ga je demantovalo i ubedilo u suprotno.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve