Vesti
12.09.2022. 15:12
Beta

Predsednik Srbije

Vučić: Moj otac je išao na litiju

1
Izvor: Beta/STA / Bor Slana/STA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je njegov otac učestvovao u sinoćnjoj "Litiji za spas Srbije" u Beogradu ali i dodao da lično ne bi prisustvovao tom skupu.

Vučić je kazao i da nije saglasan "ni sa čim" što je izrečeno na tom skupu.
 

"Sinoć je bilo skoro 30.000 ljudi ali iako poštujem sve ljude bez obzira na razlike, nemam potrebu da im se dodvoravam, čak ni sopstvenom roditelju", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle učešća na sastanku procesa Brdo-Brioni u Sloveniji.
 

Upitan da li je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović imao "dozvolu" da učestvuje u sinoćnjoj litiji, Vučić je kazao da je to pitanje za premijerku Anu Brnabić.
 

"Discipline u Vladi nema, svako se bori za što više lajkova a ekstremni stavovi uvek dobijaju prednost", kazao je predsednik Srbije.
 

Komentarišući odluku eparhije Novogračaničke-Srednjozapadnoameričke SPC da odlikuje lidera radikala Vojislava Šešelja, Vučić je rekao da je to pitanje za predstavnike te eparhije.

"Vi svakog dana odlikujete ubice Srba, na to niste nimalo osetljivi. Kod nas je crkva veoma nezavisna u odnosu na državu. Ne znam kako je kod vas Hrvata ali mi se veoma ponosimo sekularnošću naše države, to su odavno uspostavljene evropske i svetske vrednosti", kazao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o mleku: "Imamo dovoljno, ali..."
Mleko

Pravljenje zaliha

10.09.2022. 13:37

Vučić o mleku: "Imamo dovoljno, ali..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na konferenciji za novinare posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost u subotu, pozvao građane da ne prave zalihe hrane, navodeći da je ima dovoljno ne samo za Srbiju već i za "druge u regionu".
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve