VUČIĆ NAJAVIO: Medicinskim sestrama 15 odsto povećanje plata, u kulturi 10 odsto

VUČIĆ NAJAVIO: Medicinskim sestrama 15 odsto povećanje plata, u kulturi 10 odsto

Foto: Oksana Skendžić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je značajno povećanje plata medicinskim sestrama – 15 odsto, kulturi i naučnim radnicima – najmanje 10 odsto, a rekao je i da očekuje da će minimalac, posle razgovara i dogovora sa sindikatima, preći 30.000 dinara.

Govoreći za TV Pink o povećanju minimalca, on je podsetio da minimalnu platu u javnom sektoru prima oko 14 odsto ljudi, a u privatnom 86.

“Ljudi žele da posluju sa više profita, pa isplaćuju minimalne zarade, ali smo uspeli da ih od 16.200 povećamo i verujem da će biti konačni dogovor sa sindikatima i da će preći 30.000 dinara. To je povećanje od 11, 20 odsto, značajno povećanje i uticaće na povećanje prosečne plate”, rekao je on.

Povezane vesti – VUČIĆ: Mnogo smo mi mali da bismo menjali mišljenje velikih

Takođe, najavio da će u javnom sektoru najveće povećanje plata ići medicinskim sestrama i dodao da ako one, koje rade najteže poslove na intenzivnoj nezi, koje niko drugi ne želi da radi, i sve to za platu od 47.000 onda nije čudo što odlaze iz zemlje.

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

Podsetio je i da je svojevremeno nemačkom ministru zdravlja Jensu Španu, kada je rekao da će doći u Srbiju jer im je potrebno mnogo medicinskih sestara, poručio da tim povodom ne dolazi.

Pročitajte još – VUČIĆ: Ulagaćemo u prosvetu i digitalizaciju kao što ulažemo u puteve

“Ali, džaba oni su to raspisali, sve što mogu da pokupe iz regionu oni to rade ali mi ćemo se boriti dramatičnim povećanjem plata i verujem da će vlada doneti odluku o povećanju od 15 odsto za medicinske sestre”, rekao je on.

Vučić je dodao da će za naučne radnije i u sferi kulture biti obezbeđeno povećanje od najmanje 10 odsto i da veruje da će oni umeti to da vrate drzavi angažmanom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar