VUČIĆ O ISTRAZI UBISTVA IVANOVIĆA: Da vas razočaram, nisam ubica…

VUČIĆ O ISTRAZI UBISTVA IVANOVIĆA: Da vas razočaram, nisam ubica…

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da srpske službe i dalje vode ozbiljnu istragu o ubistvu Olivera Ivanović i još jednom odbacio pokušaje političkih protivnika da krivicu za taj zločin prebace na njega ili nekog iz njegovog okruženja. Na pitanje N1 o tome da prokomentariše to što je prošlo 20 meseci od ubistva Ivanovića i dokle se stiglo sa istragom, Vučić je odgovorio:

“Da, prošlo je 20 meseci, a prošlo je i 16 godina od ubistva Milana Pantića u vreme režima Ðilasa, Jeremića… 20 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca, a ubice nisu pronađene. Imamo mnogo godišnjica tragedija.”

On je podsetio da Beograd, posle tog stravičnog zločina, ubistva Ivanovića, nije imao pristup licu mesta i nije mogao da sarađuje sa privremenim institucijama u Prištini, ni Euleksom.

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

“I dalje sprovodimo ozbiljnu istragu i verujem da ćemo mi, kao što sam rekao, otkriti sve one koji su u tom strašnom zločinu učestvovali, ali neću da bežim zbog toga što bi neko da nabaci krivicu, onako usputno, kao da je neko od nas odgovoran. Moram da vas razočaram, nisam ubica, nikog nisam ubio, niti ću”, ponovio je Vučić i podsetio da je Ivanoviću pomagao kad niko drugi nije.

Povezane vesti – EKSKLUZIVNO: Ubistvo Olivera Ivanovića plaćeno 90.000 evra

“Ali, ta vrsta potrebe (mojih političkih protivnika) da kad ne znate kako da se izborite sa nečijom marljivošću, obrazovanjem, kad ne možete radom, posvećenošću da se izborite onda morate da lažete javnost i da kažete: ”To je Vučić, neki njegovi su učestvovali u tome”. To su monstruozne stvari i više govori o tim ljudima, nego o meni”, rekao je Vučić.

milan radoicic

Kako je naglasio, Beograd radi sve što može i ljudi iz bezbednosne agencije, koji su svi profesionalci, bore se da se istina otkrije.

“I kojeg god Srbina da otkriju, ako ga ima, biće uhapšen odmah, ma kako da se zove. Ma kako da se zove. A, ja sam samo za jednog rekao da je ispitan i da nije učestvovao u tome”, rekao je on, dodajući da se radi o Milanu Radoičiću kojeg je ispitala policija i došla do tih navoda.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar