Vesti
29.05.2019. 12:39
R. E.

VUČIĆ: Konačni cilj Prištine je hapšenje komandanta policije za sever KiM

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da veoma brine zbog jučerašnbjih incidenata na Kosovo, ali  i "za ono što će tek doći". On je istakao da je konačni cilj Prištine hapšenje komandanta kosovske policije za sever KiM Željka Bojića.

"Jučerašnjim upadom specijalnih jedinica kosovske policije na sever KiM i hapšenjem Srba Priština primorava srpske policajce da budu gori Albanci od Albanaca. Što oni neće biti. Konačni cilj Prištine je da uhapse komandanta policije za sever KiM. Sve što rade, to je da zloupotrebe nešto i pokušaju da od Srbije naprave krivca. Ali, i svemu tome mora da dođe kraj i svim tim njihovim pričama. Samo da bi sprečili da Srbi budu Srbi, jer jedini Srbin možes da budeš i da se kucaš jajima sa Haradinajem, ako si njegov poslušnik i nemaš nikakve veze sa Beogradom i Srbijom. Kao što su pojedini od nekih njegovih 'kućnih' Srba", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska internata Vojne gimnazije u Beogradu.

On je ukazao da je jučerašnji događaj 100. stvar koju su uradili, te podsetio da je hapšenje Marka Đurića prošlog marta i upade na sever više puta, "tobož zbog hapšenja ubica Olivera Ivanovića".

Povezane vesti - Na Kosovu od jutros mirno, protest u Mitrovici

"Onda sam u Briselu čuo od albanskih lidera da je to urađeno da bi se neki iselili sa severa Kosova. Oni to ne kriju i to nije nikakva tajna", poručio je Vučić i dodao da Srbija neće dozvoliti nikakvo iživljavanje nad srpskim stanovništvom i najavio dalja ulaganja u Vojsku Srbije.

"Ako neko misli da može da se iživljava nad našim stanovništvom i da to može da ponavlja, a onda da bude "puj pike ne važi" i da za to traži sumnjiva objašnjenja - to neće moći", poručio je Vučić obilazeći rekonstruisanje prostorije Internata Vojne gimnazije.

Povezane vesti - Strategija Zorana Đinđića - Sever Kosova kao Republika Srpska

U vezi sa jučerašnjim upadom kosovskih specijalaca na sever KiM, predsednik je istakao da bi bio mnogo srećniji da se nije desilo ono što smo juče videli.

"Veoma brinem za ono što će tek da dođe, i to je jedini razlog što nisam danas srećan. Nezadovoljan sam reakcijom NATO-a, koji je izneo laži. Istovremeno predstavnici EU javljaju se samo onda kada prođe kritično stanje. Nevezano za to, mi ćemo da razvijamo našu vojsku, i podižemo životni standard naših vojnika, da budemo spremni da čuvamo naš narod. To je nešto što je svrha vojske i zbog čega postoje vojske u svim zemljama sveta", objasnio je predsednik.

Dodao je i da odavno nema poverenje u ljude koji lažu sedeći sa istim stolom, o ZSO, taksama...

"U Briselu su mi rekli da će takse da budu ukinute za sedam dana. I Albanci i Evropljani. I sad će mnogi Srbi da kažu da sam ja kriv što su me lagali", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve