Vesti
23.02.2024. 14:59
Beta

"Preispitajte odredbu"

Vučić o novom Pravilniku o postupanju u školama u slučaju nasilja

škola, ATA, 5. 3. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Marija Mladjen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom stupanja na snagu Pravilnika o postupanju u školama u slučaju nasilja, ocenio da roditelji ne treba da ocenjuju nastavnike i pozvao je Vladu i prosvetne institucije da još jednom preispitaju tu odredbu.

"Nastavnici su ti u koje moramo da imamo najveće poverenje, a roditelji su tu da pomognu, ne da odlučuju umesto nastavnika", naveo je Vučić u video poruci na društvenoj mreži Instagram.

Vučić je kazao da ne sumnja u stručnost onih koji su Pravilnik pisali, ali da ih "moli da još jednom razmisle".

"Nama su potrebni nastavnici, potpuno slobodni, koji bolje od svih nas roditelja znaju kako je potrebno raditi sa decom. Ne mogu da zamislim kako bih ja bolje od bilo kojeg učenika, nastavnika ili profesora znao kako neko od moje dece uči i kako se ponaša na času i odakle bih ja imao pravo da ocenjujem nastavnike", napisao je Vučić.

Novi Pravilnik se primenjuje od četvrtka, 22. februara.

Jedna od odredbi predviđa da u slučaju da roditelji više od polovine učenika istog odeljenja smatraju da neki nastavnik nastavu i druge oblike obrazovno-vaspitnog rada ne sprovodi u skladu sa zakonom i Pravilnikom o ocenjivanju, škola sprovodi proceduru u kojoj se utvrđuje njegova odgovornost i preduzima odgovarajuće mere.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
12.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve