Vesti
13.10.2022. 08:01
Beta

Palata Srbije

Vučić o uslovljavanju iz EU: "Biće stalno klackalica - ili Kosovo ili Rusija"

Vučić Aleksandar
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da iz Evropske unije očekuje uslovljavanja koja se odnose na pretpristupne pregovore u pogledu odnosa sa Rusijom kao i Kosova i Metohije, ali da će Srbija, zbog svojih građana, nastaviti da sprovodi reforme za koje je "čvrsto i snažno opredeljena".

Vučić je na konferenciji za novinare u Palati Srbija, nakon sastanka sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žofreom, koji mu je predao Godišnji izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2022. godinu, rekao da očekuje da će se uslovljavanja nastaviti i da ćemo "imati klackalicu, nekad će da budu sankcije prema Rusiji a nekad Kosovo i Metohija".

"Naše je da radimo zbog naših građana, da budemo čvrsti i snažno opredeljeni za reforme. Nastavićemo da radimo na evropskom putu, možda nešto promenimo, a možda ne promenimo", rekao je Vučić.

On je na pitanje novinara da prokomentariše zabranu uvoza ruske nafte preko Hrvatske, rekao da su "oni pokazali šta misle o našoj zemlji", kao i da ne zna kako Hrvatska može da ima uticaj na odluku Srbije da gradi naftovod prema granici s Mađarskom, kada "mi to sami radimo s partnerskom Mađarskom".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbija podržala rezoluciju UN kojom se osuđuje Rusija
ujedinjene nacije

Generalna skupština

13.10.2022. 07:55

Srbija podržala rezoluciju UN kojom se osuđuje Rusija

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je velikom većinom usvojila rezoluciju kojom se osuđuje Rusija zbog odluke da pripoji četiri ukrajinske oblasti na osnovu rezultata referenduma, održanih u ratnim uslovima, a bez prisustva izbeglog stanovništva.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve