Vesti
08.04.2022. 06:10
Beta

U nedelju ili ponedeljak

Vučić potvrdio sastanak sa Đilasom

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da se ne slaže sa predlogom da se ponovo održe parlamentarni izbori, navodeći da Srbija ne sme da dozvoli da 10 meseci nema vladu.

"U mojoj partiji postoji veliki interes da se ide na parlamentarne izbore, zajedno sa gradskim. Oni su to mislili do kraja godine", rekao je Vučić za RTS i dodao da nije saglasan sa tim oko parlamentarnih izbora.

Kako je naveo, država mora da bude iznad stranačkih interesa.

Vučić je rekao da Srbija nije završila izborni proces, ocenjujući da će kraj izbornog procesa biti 25. aprila, i dodao da očekuje da nova vlada bude formirana pre zakonom propisanih rokova, do avgusta.

Govoreći o predlogu lidera opozicione Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa o ponavljanju izbora na nekoliko mesta u Beogradu i predlogu da o tome razgovara sa predsednikom, Vučić je kazao da će se sastati sa njim i da je sastanak moguć u nedelju ili ponedeljak.

Vučić je naveo da je završeno brojanje glasova u Beogradu i da SNS i Socijalistička partija Srbije (SPS) imaju većinu, ali je dodao da sa liderom SPS Ivicom Dačićem nije razgovarao o koaliciji u Beogradu.

Vučić je ocenio da je "u domenu fantastike" da koalicija okupljena oko Socijaldemokratske stranke pređe cenzus ukoliko se ponove izbori na pet biračkih mesta u glavnom gradu, jer bi to značilo da se pozovu građani da svi glasaju za tu opciju a da SNS "nikoga ne izvede na izbore".

Prema njegovim rečima, kao predsednik države ima obavezu da razgovara sa svakom strankom i koja nije prešla cenzus, "posebno sa strankom koja je osvojila više od 10 odsto".

Govoreći o prekidu saradnje sa kompanijom Rio Tinto, predsednik Srbije je rekao da je ta odluka bila pogrešna i da bi Jadar bio najrazvijeniji kraj Srbije.

"Bio bi to najrazvijeniji kraj Srbije, ali ne vidim kako sada može to da se promeni", rekao je Vučić za RTS.

Kako je naveo, on ne bi doneo odluku o prekidu saradnje ali je razumeo odluku premijerke Ane Brnabić.

Prema njegovim rečima, bez RTB Bora "istok Srbije ne bi postojao".

"Bakar nam je doneo to da je u Boru plata 787 evra. A bez uglja, ne bismo imali struju u ovom studiju", rekao je Vučić i dodao da će Srbija imati dovoljno bakra i uglja.

Najavio je da će država uložiti veliki novac u ekologiju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

O čemu su razgovarali Vučić i Putin
Vučić i Putin 6.4.2022.

Važne teme

06.04.2022. 14:50

O čemu su razgovarali Vučić i Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je u sredu telefonom sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem o nedavnim izborima u Srbiji, bilateralnoj saradnji, i o toku rusko - ukrajinskih pregovora, saopštio je Kremlj.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve