Vesti
13.10.2021. 15:41
Tanjug

Kosovo

Vučić u Raškoj: "Budite trezveni"

Kosovo, 13. 10. 2021.
Izvor: FOTO TANJUG / ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Srbima sa Kosova i Metohije, nakon incidenata na severu KiM, da će država šta god da se desi, biti uz svoj narod i da će podržati njihovu odluku, ali ih i zamolio da razmisle koliko je cena koju ćemo svi morati da platimo.

“Formulišite to kako hoćete, mi smo uz vas. Priština neće da ispuni sporazum, a ovde će za nas Briselski sporazum da bude spas. Nemojte da reagujete na nenasilje, ali ako krenu u nasije, vi zaštite narod, a mi ćemo biti uz vas. Samo imajte u vidu, kolika je cena koju ćemo svi morati da platimo i zašto je moja molba da to pokušamo da izbegnemo”, poručio je Vučić na sastanku sa Srbina sa KiM u Raški.

"Ali, ako Priština nastavi ovako, nećemo imati izbora", dodao je Vučić.

 

“Moja poruka njima je da ćemo čuvati mir, poštovaćemo sporauzme. Molim NATO da obavlja svoj posao, molim ih. Molim Albance da ne pokušavaju nasiljem da uvode Srbe u red, a ako budu pokušali, misleći da su uz podršku stranih sila dovoljno snažni da to urade, i uprkos tome što će ceo svet tražiti moju glavu, odgovor moj će biti jasan - u toj borbi za zaštitu života naše dece na KiM, njihov opstanak, ne samo da ćemo da ih zaštitimo, već danas prvi put sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo da pobedimo u toj borbi”, rekao”, rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Opozicione stranke osudile upad ROSU
Kosovo, 13. 10. 2021.

Kosovo

13.10.2021. 15:34

Opozicione stranke osudile upad ROSU

Opozicione stranke u Srbiji osudile su upad specijalnih jedinica kosovske policije na sever Kosova, ocenjujući da se radi o predizbornom potezu prištinskih vlasti pred lokalne izbore u južnoj srpskoj pokrajini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve