Vesti
10.02.2021. 12:25
Tanjug

VULIN: U toku finansijska kontrola imovine grupe oko Belivuka

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se priprema nastavak operacije koja je počela hapšenjem grupe oko Veljka Belivuka i dodao da je u toku finansijska kontrola njihove imovine.

"U ovom trenutku dok se kriminalna grupa Belivuk-Miljković nalazi u zatvoru sprovode se istražne radnje. Naša jedinica koja se bavi finansijskim kontrolama proverava njihovu imovinu. Već je stavila zabranu na otuđenje, raspolaganje imovinom svh pripadnika organizovane kriminalne grupe i tako ćemo uvek raditi”, rekao je Vulin u Skupštini Srbije.

Povezane vesti - 4 asa za 4 puta nižu cenu kokaina

On je dodao da kriminal obično za svoj prvenstveni interes ima pribavljanje protivpravne imovinske koristi i da država želi da pokaže da se to ne isplati.

"Kada vam država jednog dana dođe, a uvek dođe po vas i oduzme vam to zbog čega ste prodali dušu đavolu, onda shvatite da nema nikakvog smisla baviti se kriminalom, jer nećete to moći da prenesete ni na svoje porodice, ni na svoju decu, da ste zaprao svojim kriminalom najviše kaznili njih”, rekao je Vulin.

Povezane vesti - Kod Velje Nevolje nađena ljudska kost

Ministar je najavio da će se akcije nastaviti i da se priprema nastavak već započete operacije.

"Sa ponosom mogu da kažem predsednik Aleksandar Vučić insistira i kod MUP-a i kod BIA da nema zaštićenih, da možemo i moramo u skladu sa zakonom da radimo svoj posao i da niko nije toliko moćan da bude nedodirljiv, kao i da njegovo kršenje zahteva može da bude oprošteno", naveo je Vulin.

Kako kaže, kada imate takvog predsednika i takvog vrhovnog komandanta “onda nije teško da radimo ovo što radimo”.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
8°C
22.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve