Vesti
08.12.2021. 16:39
R.E.

Vlada Srbije

Zakon o eksproprijaciji povučen iz skupštinske procedure

skupština
Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije je na sednici u sredu uveče donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Vlada Srbije, kako je saopšteno, napraviće analizu da li su neophodne izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo.

Na istoj sednici, Vlada je predložila Narodnoj skupštini izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44.

Pomenuti članovi odnose se na overu potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma.

U predlogu vlade ukida se taksa za overu potpisa, omogućava se da predstavnici ovlašćenih predlagača bude deo organa za sprovođenje referenduma.

Takođe, prema predlogu neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine, kao i da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu, navedeno je u saopštenju. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Stojim iza Zakona o eksproprijaciji"
Ana Brnabić

Ana Brnabić

04.12.2021. 10:55

"Stojim iza Zakona o eksproprijaciji"

Stojim iza predloga Zakona o eksproprijaciji, mislim da je važan, moja vlada je usvojila taj zakon i branila ga u Narodnoj skupštini, savetovala bih predsedniku Srbije da ga potpiše, izjavila je premijerka Ana Brnabić
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve