Vesti
31.01.2020. 20:43
Tanjug

"ŽAO MI JE " Vučić: Šta je to Kneževićeva majka učinila da je hapse?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je razgovarao sa jednim od lidera Demokratskog frona Milanom Kneževićem, kojem je jutros uhapšena majka u Crnoj Gori, te da mu je teško zbog toga što se dogodilo, ali da, kao predsednik Srbije, ne može da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore, pogotovo jer ne zna šta se tačno desilo.

"Razgovarao sam sa Kneževićem, nije imao nikakve dodatne podatke. Mi nemamo podatke i ne možemo da se mešamo. Žao mi je, naravno, ali moramo da sačekamo vesti", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa Žozepom Borelom, koji su za taj slučaj upitali.

Povezane vesti - "HITNO SE VRAĆAM" Knežević: Ne znam zašto je moja majka uhapšena, bila je na litiji.

Vučić je istakao da mora da se vodi računa o mešanju u unutrašnje stvari drugih zemalja.

"Ja sam Srbin i ne moram da objašnjavam koliko sam emocionalno na strani Srba i koliko je bio emotivan razgovor za Kneževićem, za obojicu. Ali sam predsednik Srbije, ne mogu da se mešam na direktan način u untrašnje stvari Crne Gore. I ne znam šta se dogodilo na licu mesta", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

Predsednik je istakao da mi imamo svoje probleme i da moramo da vidimo da li bilo kakve veze sa bilo kim u Srbiji ima puštanje prisluškivanih razgovora, jer je to, kaže, katastrofa.

"Da su pustili iz Srbije prisluškivane razgovore, bilo čije u Crnoj Gori, ti će da odgovaraju", rekao je Vučić.

On je poručio da će Srbija uvek da bude uz svoj narod, da će pomoći, ali da moramo da znamo da postoji druga država.

Povezane vesti - "TREBA NAM MIR" Vučić: Bilo je puno propuštenih šansi za kompromis

"Šta je majka mogla da uradi kad su pretresali kuću? Da uzme kutlaču, varjaču... Nadam se da nije uzela neko oružje, siguran sam da nije. Ali, bez veze je da stavljate lisice ženi od 70 godina, učiteljici, pa nije ubila nikoga, upali ste joj u kuću. Ali, ne znam šta se dogodilo, mogu samo da kažem da mi je teško zbog Kneževića. Kako biste se vi osećali da vam neko majku uhapši? Loše", rekao je Vučić.

To pitanje šef EU diplomarije Žozep Borel nije komentarisao, jer, kako je rekao, sa konkretnim slučajem nije upoznat i nema nikakve informacije o tome.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve