Vesti
02.03.2022. 16:10
Beta

Zanima Dodika

"Zašto se Džonson nije setio RS ili Srbije?"

MILORAD DODIK 2.3.2022.
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se ništa što se dešava danas u Ukrajini ne može porediti sa građanskim ratom u BiH, posebno ne sa Sarajevom, koji je, kako je naveo, bio veliki logor za Srbe i etnički je očišćen od Srba.

Na pitanje agencije Srna da prokomentariše izjavu britanskog premijera Borisa Džonsona da je "rusko granatiranje Harkova strahota koja podseća na napade na Sarajevo koje su vršili Srbi 90-tih godina", Dodik je rekao da je Džonson u pravu "ako je mislio na naoružane bande kakve danas šetaju Kijevom, što se može videti na društvenim mrežama".

Trikovi Hudinija Džonsona

Kriza u Velikoj Britaniji

Boris Džonson 8.2.2022.

Kriza u Velikoj Britaniji

09.02.2022. 08:05

Trikovi Hudinija Džonsona

Dodik je naveo da je i njega to "neodoljivo podsetilo na Sarajevo, kada je Alija Izetbegović dao vlast Juki Prazini, (Mušanu Topaloviću) Caci i (Samiru Kahvedžiću) Kruški, koji su počinili najmonstruoznije zločine nad Srbima".

Radi se o predratnim kriminalcima, koji su tokom rata u BiH formirali svoje paravojne formacije i delovali u Sarajevu.

"Ne znam kako se britanski premijer nije setio Republike Srpske i Srbije, koju su (1999. godine) mesecima bombardovali bez ikakvog pravnog osnova i bez ikakvog razloga. Ili Sirije, Iraka ili Avganistana, gde su NATO snage izručile stotine hiljada smrtonosnih projektila. Ja lično ni te operacije na Bliskom istoku ne bih povezivao sa sadašnjom situcijom u Ukrajini, jer ni kontekst ni razlozi nisu za poređenje", kazao je Dodik.
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rat u Ukrajini: Šta je cilj i koliko će to sve da traje
ukrajina, kijev, 24. 2. 2022.

Kremlj

24.02.2022. 14:21

Rat u Ukrajini: Šta je cilj i koliko će to sve da traje

"Vremenski okvir ruske vojne operacije u Ukrajini zavisi od toga kako ona bude napredovala prema ispunjenju njenih ciljeva, a to su demilitarizacija i denacifikacija, a ne okupacija Ukrajine", saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve