Vesti
01.10.2019. 12:00
Kosovo Online

ZERI: Tužilaštvo će još jednom saslušati Radu Trajković u vezi sa ubistvom Ivanovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Specijalno tužilaštvo Kosova ponovo će saslušati bivšu poslanicu parlamenta Radu Trajković u vezi ubistva Olivera Ivanovića jer nije na prvom saslušanju rekla da joj je ponuđen video snimak ubistva lidera Gi SDP, javlja Zeri i navodi i da je istraga je već pokrenuta.

Tužilaštvo se već bavi tom njenom izjavom, očekuje se da će je istražitelji uskoro pozvati, a Specijalni tužilac, Sil Hodža, koji vodi slučaj nakon Ivanovićevog ubistva, rekao je da je Trajkovićeva ranije saslušana kao svedok, ali da istražiteljima nije rekla da joj je ponuđen bilo kakav snimak Ivanovićevog ubistva, prenosi Kosovo online.

"Da, čuli smo izjavu gospođe Trajković. Ona je saslušana i ranije u svojstvu svedoka. Ono što je sada izjavila smatra se novinom. Ranije nam nije rekla ništa o tim video snimcima. Ja ću se kao tužilac u slučaju baviti time i vrlo pažljivo postupati sa tom izjavom. Tu izjavu ćemo tretirati s najvećom ozbiljnošću", rekao je Hodža.

Povezane vesti - ISTRAGA TAPKA U MESTU, SDP U RASULU: Od ubistva Ivanovića prošlo 20 meseci

Podseća se da je Trajković, trenutno predsedsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, rekla da joj je ponuđen video snimak ubistva političara kosovskih Srba Olivera Ivanovića, u severnoj Mitovici, kao i da je medijima u Srbiji rekla da je odbila da uzme taj video snimak.

Dodaje se da su upravo  te njene izjave dovele su do toga da se Specijalno tužilaštvo Kosova "lati posla". Tužilac Hodža je izjavio da se glavni svedoci, koji su mogli dati informacije o slučaju ubistva nalaze u severnoj Mitrovici, a prema njegovim rečima, plaše se da daju informacije.

"Većina potencijalnih svedoka slučaja nalaze se na severu. Oni su ograničeni, uplašeni i nerado sarađuju", rekao je tužilac.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Prema njegovim rečima, srpska strana ne sarađuje sa kosovskim vlastima na pružanju informacija o slučaju.

"Vlasti Srbije ne pomažu u ovom pitanju, uopšte ne doprinose otkrivanju ubistva Ivanovića", rekao je Hodža, prenosi Koha i dodaje da u međuvremenu, Državno tužilaštvo nastavlja istrage pokrenute pre godinu dana radi privođenja ubice Olivera Ivanovića.

Povezane vesti - UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Koliko je progovorio Ismet Osmani?

Prema rečima Hodže "pod lupom" Specijalnog tužilaštva nalaze se još dva nova osumnjičena, čije se hapšenje traži, a žive u Severnoj Mitrovici i umešani su u organizovani kriminal.

Četiri osobe su uhapšene u vezi sa ubistvom Ivanovića, od kojih su dve oslobođene, a kaže se da je izdat  međunarodni nalog za hapšenje Milana Radojičića, koji se krije u Srbiji.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve