Zdravlje
18.12.2021. 11:10
Tanjug

Novo istraživanje

"Fajzer" neefikasan kod dece od 2 do 5 godina

korona, deca, grip, temperatura
Izvor: Shutterstock

Američka kompanija “Fajzer” saopštila je da su ispitivanja njene vakcine protiv kovida-19 u umanjenim dozama, na deci uzrasta od dve do pet godina, pokazala da ne obezbeđuje očekivani imunitet, zbog čega će u ispitivanje uključiti i treću dozu.

Kompanija je odlučila da u testiranja doda treću dozu za svu decu i bebe uzrasta od šest meseci do pet godina, nakon što su njeni nezavisni savetnici pregledali dosadašnje podatke, navodi CNN.

Pokazalo se da dve doze vakcine “Fajzer/Biontek” nisu proizvele očekivani imunitet kod dece od dve do pet godina, iako su u tome uspele kod beba uzrasta do dve godine.

Zbog toga je kompanija saopštila da će “izmeniti” testiranje dodavanjem treće doze.

“Studija će sada uključiti analizu treće doze od tri mikrograma koja će biti data u periodu od najmanje dva meseca nakon druge doze kako bi se obezbedio visok nivo zaštite u ovoj starosnoj grupi“, navodi se u saopštenju “Fajzera”.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Od posledica korone preminuo dečak od 17 godina
bolnica

Beograd

06.11.2021. 09:58

Od posledica korone preminuo dečak od 17 godina

Dečak star 17 godina, koji je zbog kovida bio na respiratoru u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, preminuo je od posledica infekcije virusom korona, a kako je rekao prof. dr Predrag Minić, načelnik pulmologije iz ovog instituta, medicinski radnici uradili su sve da spasu mladića.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
28.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve