Zdravlje
11.05.2023. 04:05
Beta

RFZO

VAŽNO: Ako čekate ugradnju proteze kuka i kolena...

bolnica
Izvor: Shutterstock

Važan poziv pacijentima sa liste čekanja.

 

Republički fond za zdravstveno osiguranje pozvao je osiguranike sa liste čekanja za ugradnju endoproteze kuka i kolena kojima je upućen dopis, da se do 1. juna izjasne da li žele da budu preusmereni u zdravstvenu ustanovu u kojoj operacija može da se obavi u najkraćem roku.

RFZO je prošlog meseca uputio poziv na kućnu adresu pacijentima koji najduže čekaju na ortopedske operacije da, ukoliko žele, daju saglasnost da budu upućeni u drugu državnu bolnicu na teritoriji Srbije gde bi bili operisani u najkraćem roku.

Popunjen i potpisan upitnik pacijenti treba da dostave Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje poštom ili skenirano elektronskom poštom na imejl adresu: [email protected].

Poziv je upućen osiguranicima sa liste čekanja za ortopedske intervencije koju je RFZO formirao na osnovu podataka dobijenih od zdravstvenih ustanova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ministarka zdravlja o tome zašto su liste čekanja toliko duge
Lekar

Danica Grujičić

04.12.2022. 13:39

Ministarka zdravlja o tome zašto su liste čekanja toliko duge

Ministarka zdravlja Danica Grujučić ocenila je da je organizacija zdravstvene zaštite u Srbiji osnovni problem kod lista čekanja za preglede i operacije i naglasila da će ona morati da se menja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve