Zdravlje
23.07.2022. 16:20
R.E./ WebMD

"Dobro je za zdravlje"

Ne trenirate goli? Možda je vreme da počnete...

skidanje, mišići
Izvor: Shutterstock

"Goli" čas joge postaje sve popularniji, a neke studije pokazale su da skidanje za druge svakodnevne aktivnosti može biti korisno za zdravlje.

U 2017.godini, studija sprovedena u Ujedinjenom Kraljevstvu na 849 dobrovoljaca, otkrila je da je više naturizma (“golog” hodanja u slobodno vreme) u direktnoj vezi sa većim zadovoljstvom u životu.

Ispitanici, od kojih je 95 odsto prethodno učestvovalo u neintimnim aktima golotinje, intervjuisani su za procenu slike tela, samopoštovanja i zadovoljstva životom.

Rezultati, objavljeni u časopisu "Journal of Happiness Research", pokazali su da takvi događaji imaju pozitivan psihološki uticaj, piše "WebMD".

"Kako sve više ljudi učestvuje u aktivnostima bez odeće, ove potencijalne koristi od naturizma zaslužuju istraživanje", navodi se u studiji.

Pored toga, kada spavate, izbegavanje pidžame može pružiti dublji san.

"Ukoliko spavate sa partnerom, blagodati golog spavanja svode se na hemiju: kontakt može povećati nivo oksitocina u telu, hormona ljubavi koji može ublažiti stres i ojačati emocionalne veze", navodi se u  studiji iz 2015. godine objavljenoj u časopisu "Journal of Social and Personal Relationships".

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vežbe koje će vas učiniti boljim u krevetu
vežbanje

Saveti

09.07.2022. 13:05

Vežbe koje će vas učiniti boljim u krevetu

Sigurno znate da fizička kondicija utiče na to kakvi ste u krevetu, zato pročitajte savete stučnjaka u vezi sa tim kako da vežbanjem poboljšate svoj ljubavni život.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
4°C
31.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve