Život
23.04.2022. 16:15
R. E/ WebMD

Korisni saveti

Vežbe za bolji seks (FOTO)

seks-orgazam.jpg

Želite da podignete svoj seksualni život na viši nivo? Ovo su neke od vežbi koje će vam pomoći da budete izdržljiviji i fleksibilniji...

Kardio

Svaka aktivnost zbog koje vam srce brže kuca može povećati protok krvi, uključujući i intimna područja. To je plus za oba pola - jača erekcija kod muškaraca i veće uzbuđenje kod žena.

Brzo hodanje, trčanje, vožnja bicikla, preskakanje vijače - odaberite ono što vam najviše prija.

vežbanje
Izvor: Shutterstock

Plivanje

Plivanje povećava protok krvi, poboljšava fleksibilnost i snagu i smanjuje stres.

Takođe, sagoreva kalorije, što je plus za one koji imaju prekomernu težinu (višak kilograma smanjuje libido), posebno za gojazne muškarce, kao i one sa erektilnom disfunkcijom, piše "WebMD".

Šarka

Naslonite se na svoje šake pod uglom od 45 stepeni nekoliko sekundi, a onda se vratite u uspravan položaj i ponovite vežbu. Pokret je suptilan, ali stvara veću izdržljivost.

vežbanje
Izvor: Shutterstock

Kegelove vežbe

Vežbe neizmeničnog stezanja i opuštanja vaginalnih mišića pomažu u lečenju urinarne inkontinencije i jačaju mišiće karličnog dna, što može dovesti do intenzivnijeg orgazma. 

Plank

Plank ili izdržaj podrazumeva vodoravan položaj prilikom kojeg smo na pod oslonjeni stopalima i šakama ili laktovima. Ovo je savršen način da ojačate najdublji sloj trbušnih mišića (poprečni trbušni mišići), kao i gornji deo ruku, butina i zadnjice. Radite plank jednom dnevno do 60 sekundi ili duže.

plank
Izvor: Shutterstock

"Mačka/krava" istezanje

Zamislite ovu joga pozu kao drugačiji oblik predigre. Ona pomaže da izjednačite ritam disanja i poboljšava fokus. Dok ste u takozvanom položaju krave (kičma savijena u luku na gore) - udahnite duboko, a prilikom savijanja prema dole (položaj mačke) - izdahnite

vežbe
Izvor: Shutterstock

Podizanje karlice

Bez obzira na to koja je vaša omiljena poza prilikom seksa, ovaj pokret je ključni jer ojačava mišiće gluteusa, ali i vašu izdržljivost i fleksibilnost.

Ova vežba podrazumeva podizanje karlice od poda i zadržavanje u tom položaju nekoliko sekundu, uz jako stezanje mišića gluteusa i karlice.

vežbanje
Izvor: Shutterstock
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Seks i korona: Šta (ne)treba raditi
Seks

Saveti

08.02.2022. 11:52

Seks i korona: Šta (ne)treba raditi

Kovid - 19 nije seksualno prenosiva bolest, ali koronavirus se širi putem kontakta sa kapljicama iz nosa i usta i pljuvačkom zaražene osobe. To znači da postoji velika šansa da ćete se zaraziti ako imate seks sa osobom koja ima koronu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
26.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve