Zdravlje
21.01.2022. 00:04
R.E.

Počelo je...

Prvi slučaj flurone u Srbiji

grip, korona, temperatura, nazeb
Izvor: Shutterstock

Registrovan je prvi slučaj flurone u Srbiji, odnosno istovremeno prisustvo virusa gripa i korona virusa kod jedne osobe, izjavila je direktorka Instituta za javno zdravlje "Batut" Verica Jovanović.

Jovanović je za RTS rekla da je pre nedelju dana kod jedne osobe registrovan prvi slučaj prisustva sars-kov-2 virusa i virusa gripa.

"Jako se teško razlikuje klinička slika između kovida i same manifestacije virusa gripa. U pitanju je povišena temperatura, opšta slabost, svi simptomi respiratorne infekcije. Ono što je karakteristično je da brzo prolazi, kao što je manifestacija dejstvom omikron soja koji izaziva kovid infekciju", navela je Jovanovićeva.

Ona je istakla je da će se flurona ponavljati, te da Institut Torlak prvi put u ovoj godini na uzorcima koji se dostavljaju utvrđuje prisustvo i jednog i drugog virusa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lek protiv korone će biti jeftiniji
molnupiravir 20.1.2022.

Molnupiravir

20.01.2022. 15:05

Lek protiv korone će biti jeftiniji

Skoro 30 proizvođača generičkih lekova potpisalo je sporazum o proizvodnji jeftinih verzija pilula protiv kovida “molnupiravir”, koju proizvodi kompanija “Merk”, saopštio je u četvrtak Fond patenata za lekove (MPP).
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
29.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve