Zdravlje
11.04.2022. 16:39
R.E

Dugi kovid, ali stvarno

Verovali ili ne: 16 meseci bio u karantinu

korona, izolacija
Izvor: Shutterstock

Mislite da je nedelju dana izolacije nakon pozitivnog testa strašno? U odnosu na Muzafera Kajasana, državljanina Turske, tih par dana je mačji kašalj. On je u karantinu proveo čak 16 meseci, a evo i zašto...

Ovaj pedesetšestogodišnjak je još u novembru 2020. godine dobio pozitivan rezultat na kovid testu, a potom je proveo oko 470 dana u kućnoj izolaciji i u bolnicama.

Negativan rezultat je konačno stigao u utorak, 5. aprila... To mu je ujedno bio i 86. test koji je radio dok je bio zaražen koronavirusom. 

Kako je ovo moguće? Muzafer Kajasan se leči od leukemije, pa je njegov imuni sistem izuzetno slab, kažu lekari. Mnogi medicinski stručnjaci su se zainteresovali za ovaj slučaj, pa su Muzafera često intervjuisali uz pomoć prevodioca.

Kako je ovaj, konačno slobodan, čovek rekao, najviše se obradovao kada je zagrlio svog četvoromesečnog unuka i jednogodišnju unuku, koje je tokom izolacije gledao samo kroz staklo.

Muzafer nije imao nikakve simptome, a oslabljeni imunitet je verovatno razlog zašto je virus toliko dugo ostao u njegovom organizmu. Tokom ovog perioda, on je bio u kontaktu sa ženom i sinom, a njih dvoje su bili negativni na testovima za koronu, piše Daily Sabah.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Udovičić: "Nema razloga za strah od novog soja korone"
Koronavirus

Blaga klinička slika

06.04.2022. 10:11

Udovičić: "Nema razloga za strah od novog soja korone"

Komandant Vojne bolnice Karaburma Ivo Udovičić izjavio je da građani Srbije ne treba da se plaše novog soja korona virusa, navodeći da je korona sklona mutaciji, kao i da najnovija mutacija izaziva blagu kliničku sliku.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
-1°C
05.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve