Život
10.02.2022. 22:05
R.E.

UNICEF

"Bebbo" nova korisna aplikacija za roditelje

beba, bebe, telefon
Izvor: Shutterstock

U Srbiji je napravljena nova mobilna aplikacija namenjena roditeljima i odgoju dece "Bebbo", koja se može preuzeti na onlajn prodavnicama, a uskoro će biti dostupna i u 11 zemalja na 19 jezičkih varijanti, saopštio je UNICEF.

"Bebbo" je podrška potrebna roditeljima u prvim godinama života njihovog deteta, kako bi pratili rast i razvoj i brinuli o zdravlju i ishrani deteta, kao i pravovremenim pedijatrijskim pregledima i vakcinaciji, ali i vodili računa o sebi.

Ovo je unapređena verzija aplikacije "HaloBeba - Vaš saputnik u roditeljstvu" koju su razvili UNICEF u Srbiji i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, zajedno sa telefonskim savetovalištem HaloBeba, a u saradnji sa Nordeus fondacijom.

Informacije o dojenju, ishrani, vakcinaciji, igri, učenju i zdravlju, najtraženije su među roditeljima, a Bebbo aplikacija nudi upravo odgovore na ova pitanja, kao i savete u vezi sa zdravljem dece.

Ovaj sveobuhvatni vodič za roditeljstvo i odrastanje deteta dostupan je korisnicima i Android i iOS uređaja, u onlajn, ali i oflajn modalitetu, kada se sadržaj prethodno učita sa interneta.

Sadržaj aplikacije može se personalizovati prema uzrastu deteta, a svi podaci se čuvaju na ličnom uređaju korisnika. Mogu ga koristiti oba roditelja istovremeno za jedno ili više dece.

Pored saveta i stručnih konsultacija roditelji imaju mogućnost da putem aplikacije upotpune ideje za dnevne aktivnosti i igru sa decom, kao i biblioteku sa više od 700 članaka i video zapisa na temu roditeljstva.

Bebbo aplikacija je deo Programa podrške podsticajnom roditeljstvu kroz igru, koji sprovode UNICEF i Vlada Republike Srbije, uz podršku LEGO fondacije, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Aplikacija za zakazivanje u kovid ambulanti
telefon.jpg

Napokon

30.12.2021. 17:05

Aplikacija za zakazivanje u kovid ambulanti

Dom zdravlja u Kragujevcu, u saradnji sa Fakultetom medicinskih nauka i Prirodno-matematičkim fakultetom u Kragujevcu, prvi u Srbiji je pokrenuo aplikaciju za zakazivanje pregleda u kovid ambulanti, kako bi se smanjile gužve ispred ambulante.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve