Život
17.03.2022. 16:26
R.E.

Od 24. do 27. marta

Dve egzotične zemlje prvi put na Sajmu turizma u Beogradu

plaža, more
Izvor: Shutterstock

Međunarodni sajam turizma održaće se od 24. do 27. marta na Beogradskom sajmu pod sloganom "Između planina i mora", a na njemu će učestvovati više od 40 domaćih i stranih tur-operatora.

 

U istom periodu biće i Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca, a 25. i 26. marta i Međunarodni sajam vina BeoWine.

Na 43. Sajmu turizma predstavniće se 13 zemalja: Grčka, Turska, Egipat, Crna Gora, Tunis, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Maldivi, a pojedinačno će nastupiti izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

Prvi put će na Sajmu turizma biti prestavljene nove destinacije - Malezija i Sao Tome i Principe.

Pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Jelena Milenković Orlić rekla je na konferenciji za novinare da će Sajam, na poziv ministarke Tatjane Matić, posetiti sedam ministara turizma iz zemalja regiona i sveta.

"To će biti prilika da zajednički kreiramo pravce za razvoj, turističku razmeni, implementiramo postojeće i potpisujemo nove sporazume o saradnji sa državama koje će biti prisutne na sajmu", izjavila je ona.

Dodala je da je ova manifestacija posebno značajna jer će biti među prvim događajima ovog tipa održanim u ovom delu sveta od početka pandemije.

Direktorka Turističke organizacijw Srbija (TOS) Marija Labović rekla je da će se ta organizacija na ovogodišnjem Sajmu predstaviti pod novim sloganom "Srbija. Doživi!".

"Raduje nas činjenica da se tražio kvadrat više za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije. Predstaviće se više od 70 turističkih organizacija u Hali 4 Beogradskog sajma", kazala je Labović.

Ona je dodala da će TOS ove godine imati i edukativni program, kao i da će deo izložbe biti taktilan, namenjen slepima i slabovidima.

U istoj hali predstaviće se i Turistička organizacija Beograda, koja će upoznati posetioce o turističkim potencijalima 17 beogradskih opština i premijerno prikazati nove turističke filmove o najznačajnijim turističkim atrakcijama, kulturi i istoriji glavnog grada.

Na Sajmu turizma biće predstavljana i manifestacija Tur de Fruška, prva međunarodna hibridna manifestacija rekreativnog e-biciklizma. 

"Još jedna novina vezana za Vojvodinu biće predstavljanje verskog turizma", istakao je pokrajinski sektretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

"Prvi put ćemo predstaviti sve što predstavlja verski turizam na teritoriji Vojvodine. Počinjemo od Sremskih Karlovaca i Fruške gore, ali i ostalih objekata svih religija prisutnih u Vojvodini", rekao je Ivanišević.

On je dodao da će, na osnovu sporazuma koji je pokrajinska vlada potpisala sa Angolom, ta zemlja će biti gost njihovog dela sajma.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Slon usmrtio turistu
krdo slonova

Uganda

27.01.2022. 20:20

Slon usmrtio turistu

Turista iz Saudijske Arabije smrtno je stradao tokom posete nacionalnom parku Turčison u Ugandi, kada je slon naleteo na njega, saopštili su lokalni zvaničnici.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
24°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve