Život
12.10.2021. 10:43
Tanjug

Jak prasak

Eksplozija, zemljotres ili meteor - Šta su čuli građani SAD?

Meteor
Izvor: Shutterstock

Stanovnici u američkim državama Nju Hempšir i Masačusets čuli su i osetili jak prasak, a zvaničnici rade na razumevanju uzroka šta se tačno dogodilo.

Kako prenosi Njujork Tajms, stanovnici su prijavili da su čuli ono što zvuči kao eksplozija i da su osetili veliki potres, a sa druge strane, mnogi stanovnici mislili su da je to bio zemljotres, prenosi Gardijan.

Međutim, kako navodi zvaničnik Nacionalnog informacionog centra za zemljotrese, a koji je deo američkog Geološkog zavoda, izvestio je da nema dokaza o seizmičkoj aktivnosti u regionu Nove Engleske u protekloj nedelji.

Drugi stanovnici su se pitali da li je jak zvuk koji su čuli i potres koji su osetili možda došao od meteorita koji je pao na zemlju ili od aviona.

"Dogodila se neka vrsta glasnog praska koji je potresao celu našu kuću", rekao je jedan od stanovnika Den Brajan iz Nju Hempšira za Tajms.

"To je bilo kao zvučni udar, bilo je jako čudno i zato su svi u početku mislili da je to eksplozija," rekao je Brajan.

Prvi koji su reagovali na pozive zabrinutih stanovnika su izveštavali o incidentu, a među prvima je šef vatrogasne službe Nju Hempšira Den MekDonald koji je rekao da je čuo buku i osetio "blagu vibraciju".

Ubrzo nakon toga, njegova vatrogasna služba dobila je brojne pozive u vezi s eksplozijom.

Nedostatak zabeleženih zemljotresa u tom području, sa druge strane ne isključuje mogućnost za manji zemljotres koji je uobičajen za Nju Hempšir, rekla je za Tajms geofizičarka DŽesika Tarner.

Na internetu su ljudi razmenjivali iskustva jakog praska koji su čuli i nagađali su o mogućim uzrocima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
30°C
21.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve