Život
10.10.2019. 18:17
R. E. / Business Insider

KOLIKO BI SEKS TREBALO DA TRAJE? Svega 33 sekunde ili pak 44 minuta...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Verovatno ste se barem jednom posle, razočaravajuće brzog seksa, naslonili na krevet i zapitali koliko bi trebalo da traje "normalan" sex?

Odogovor na ovo pitanje je kompleksan jer kada biste jednostavno pitali ljude koliko im traje seks, verovatno ne biste dobili iskren odgovor, jer je za mnoge najprihvatljivije da seks traje celu noć. Tu je i drugi problem što ljudi u većini slučajeva ne znaju koliko im traje seks, piše Business insider.

Najbolje istraživanje koje je sprovedeno i koje je pokazalo prosečno vreme ejakulacije, obuhvatilo je 500 parova iz celog sveta koji su četiri nedelje, tokom seksa, koristili štopericu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Iako je istraživanje zahtevalo komplikovanu proceduru uključivanja štoperice, pri penetraciji penisa, i njeno zaustavljanje pre ejakulacije, nauka je retko savršena i ovo je bio jedini način.

Povezane vesti - SEKS KAO FITNES: Najviše kalorija troši se stojeći, najmanje ležanjem na boku

Najupečatljiviji rezultat je taj što je primećen veliki broj varijacija. Prosečno vreme svakog para kretalo se u rasponu od 33 sekunde do 44 minuta, što je ogromna razlika.

Dakle, jasno je da ne postoji "normalno" vreme koliko bi seks trebalo da traje. Međutim, prosečno trajanje seksa, kada se uporedi svih 500 parova, bilo je 5,4 minuta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

Istraživanje je takođe pokazalo da upotreba kondoma ne utiče na trajanje seksa, kao ni to da li je muškarac obrezan ili ne.

Povezane vesti - POBOLJŠAVA SEKS: Šest razloga zbog kojih je masturbacija dobra za muškarce

Takođe, nije preterano važno ni iz koje države su parovi dolazili. Ipak, kod parova iz Turske je primećen znatno kraće prosečno vreme trajanje seksa, 3,7 minuta, u odnosu na parove iz država poput Holandije, Ujedinjenog kraljevstva, SAD, Španije...

Zanimljiv je i podatak, do kog se došlo istraživanjem, da što je par stariji, to je seks kraći.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve