Život
24.09.2021. 18:05
R.E

Linda Evanđelista

Manekenka tuži kozmetičku kuću: Deformisali su me

manekenke, modna revija
Izvor: Shutterstock

Linda Evanđelista, jedna od najbolje plaćenih manekenki tokom devedesetih, rešila je da tuži kozmetičku kuću "Zeltiq Aestethics" jer kaže da je tretman koji je kod njih imala "ostavio trajne deformitete".

"Nuspojave, ne samo da su mi uništile ono čime zarađujem za život, već sam zbog toga doživel i duboku depresiju, tugu, samoprezir“, kaže Linda, koja je kozmetičku kompaniju tužila nakon tretmana kriolipolize - uklanjanja masti izlaganje veoma niskom temperaturama.

Manekenka traži 50 miliona dolara od "Zeltiq Aestethics", a javnost je o tome obavestila putem svom Instagram naloga, gde je napisala da je "rešila da ispravi grešku - ćutanje o bolu koji je pretrpela".

"Svima koji su se pitali zašto nisam radila dok je karijera mojih vršnjaka napredovala, razlog je taj što sam bila brutalno unakažena od strane kompanije koja je učinila suprotno od onoga što je obećala“, napisala je Linda, zvezda spota Džordža Majkla "Freedom" u kojem se pojavila zajedno sa Sindi Kraford, Naomi Kembel i Kristi Tarlington.

Sada ova lepotica ima 56 godina i kaže da je morala da istrpi "dve bolne, neuspešne korektivne operacije" jer je bila gotovo neprepoznatljiva nakon sedam tretmana koje je imala od avgusta 2015. do februara 2016. godine.

U tužbi, u koju je uvid imao časopis "Rolling Stone", Linda Evanđelista napominje da nikada nije bila upozorena na paradoksalnu hiperplaziju masnog tkiva (PAH), potencijalnu nuspojavu.

PAH, kaže se u tužbi, je ozbiljan štetan efekat prilikom kojeg se ciljane masne ćelije povećavaju ispod kože, umesto da se smanjuju.

"Zeltiq Aestethics" je ponudila manekenki da plati korektivnu operaciju ali pod uslovom da potpiše ugovor o tajnosti podataka. Ona je to odbila.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Psihologija i moda: Da li test ličnosti može odrediti modni stil
garderoba, orman

Nova aplikacija

09.08.2021. 07:05

Psihologija i moda: Da li test ličnosti može odrediti modni stil

Da li ste znali da se na osnovu pitanja o vašem životu i ličnosti, može odrediti i vaš modni stil? Anabel Maldolando, koja je pokrenula platformu PSYKHE, kaže da je moguće.
Close
Vremenska prognoza
fog
1°C
10.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve