Život
26.10.2022. 20:10
Beta

Emisija "Moja dedovina"

Novinar Milan Popović dobitnik nagrade "Đoko Vještica"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Nagrada "Đoko Vještica" za novinarsku humanost dodeljena je u sredu novinaru Radiotelevizije Srbije (RTS) Milanu Popoviću za emisiju "Moja dedovina".

Popović je u toj emisiji, po navodima žirija koji je odlučivao o ovogodišnjem dobitniku, pored rešavanja problema i humanitarnog rada, "podsticao druge da čine isto".

"Drago mi je da su nas predložile kolege iz naše redakcije, a to je ujedno i dokaz za redakciju zabavnog programa da imamo jedan od jačih timova u regionu. Potvrda je da iako se mnogo i naporno radi, nekad i do ivice pucanaja, da to vredi raditi. Još jednom bih svima zahvalio na ovoj nagradi koja nosi ime jednog velikana", rekao je Popović na svečanosti u Beogradu.
 

Priznanje "Đoko Vještica" dodeljuje se od 2011. godine za priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima koji pokreću i motivišu pojedince i javnost na humanitarne akcije, koji kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje i podstiču solidarnost i uzajamnost.

Đorđe Đoko Vještica bio je novinar, urednik i voditelj Studija B.

Novinarsku karijeru počeo je u listu Borba, a 2005. dobio je od nagradu Udruženja novinara Srbije (UNS) za životno delo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Branko Rosić: Panker sa maskom novinara
Branko Rosić

Intervju

10.07.2022. 14:40

Branko Rosić: Panker sa maskom novinara

Pod naslovom "Dolazak matadora“, a pod plaštom romana kao žanra, Branko Rosić, pisac, novinar, bivši muzičar, u novoj knjizi u izdanju "Lagune“ dao je presek društva u kome živimo, značajne istorijske činjenice kojih smo savremenici. Junaci govore ono što možemo čuti u kafanama i na slavama, ali i na koktelima, ono o čemu čitamo u novinama i gledamo u "Dnevniku“.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve