Život
01.03.2023. 14:00
Beta

Nova grica

Sećate se Pokemona koje smo jurili? Sada ćemo sa njima spavati

pokemoni
Izvor: Promo

Uz parolu "Pretvorite svoj san u zabavu" japanska kompanija koja upravlja istoimenom franšizom "Pokemon" će tokom sledećeg leta lansirati novu igru "Pokemon Sleep", čiji je cilj - dobro spavanje.

Uz prethodnu igru "Pokemon Go" igrači su, koristeći mobilni telefon, lovili nacrtana "stvorenja" koja su mogli da vide u prostoru svoje sobe i napolju.

Ali sada neće biti jurnjave, već "što duže spavate, to ćete imati bolji rezultat ujutro", objavila je kompanija o novoj igri "Pokemon Sleep".

Trejleri za novu igru sugerišu da ona kombinuje praćenje sna uz pomoć pametnih telefona sa igrom.

"Vaša avantura se odvija na malom ostrvu gde ćete istraživati kako Pokemoni spavaju. Radićete s velikim 'Snorlaksom' koji živi na ostrvu i 'Nerolijem', profesorom koji proučava stilove spavanja Pokemona", piše u saopštenju kompanije objavljenom ove nedelje.

"Što duže spavate, (...) više Pokemona će pojaviti oko 'Snorlaksa'", rekla je istoimena kompanija s prihodom od 204 milijarde jena (1,5 milijardi evra) u vlasništvu "Nintenda", pozivajući igrače da se "bolje odmaraju".

Ljubitelji Pokemona će takođe moći da kupe "Pokemon GO Plus+" - gadžet u obliku "Pokeball-a" koji mogu da stave pored svog jastuka, dok "Pikachuov glas šalje slatke poruke kada je vreme za spavanje ili za obuđenje".

Igra "Pokemon Go", pokrenuta 2016. godine, bila je svetski uspeh. Ta besplatna igra koristi satelitske lokacije, grafiku i kamere za preklapanje crtanih likova sa stvarnim svetom, a cilj je da igrači uhvate "čudovišna stvorenja" koja im vešto izmiču.

Zaneseni igrači su bili i optuživani da su izazivali saobraćajne nesreće i pravili druge prekršaje dok su lutali ulicama s nosom priljubljenim za svoje telefone.

"Pokemon" je svetski hit još od 1996. kada je kao igra igranja uloga lansiran na konzoli "Nintendo Game Boy". Ta franšiza čiji je slogan "Moram ih uhvatiti sve", obuhvata i filmove i veoma popularnu animiranu TV emisiju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kina u borbi protiv zavisnosti mladih od onlajn igrica
Igrice

Zakon

23.10.2021. 10:19

Kina u borbi protiv zavisnosti mladih od onlajn igrica

Kina je usvojila zakon o obrazovanju kojim se demonstrira odlučniji stav države u borbi protiv zavisnosti mladih od onlajn igrica, koje se smatraju oblikom "duhovnog opijuma", ali i pokušaj da se stane na put "slepom" obožavanju poznatih ličnosti na internetu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
04.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve