Život
09.09.2021. 15:30
Promo

Anketa

Roditelji iz Srbije jednoglasni: Nastava u učionici, ne onlajn

škola, đaci
Izvor: Shutterstock

Nakon više od godinu dana učenja od kuće, ili mešovit - onlajn i u učionici, deca i nastavnici pokušavaju da se priviknu na školovanje uživo, prvi put posle marta 2020. godine.

Nažalost, usled delta soja korona virusa koji uzima maha, ponovo je neizvesno da li će i dokle tako ostati.

I dok su mnogi srećni jer se vratili u učionice, ima i onih koji su oprezni i osećaju strah od potencijalnog zaražavanja i hospitalizacije.

Na jednoj od najvećih komunikacionih platformi na svetu, Rakuten Viber, u dobrovoljnoj anketi učestvovalo je gotovo 200.000 ispitanika iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Grčke, Mađarske, Bugarske, Ukrajine, Češke i Slovačke, koji su otkrili svoje želje i očekivanja kada je reč o novoj školskoj godini i situaciji sa koronom.

Na prvo pitanje - kako treba da se odvija nova školska godina, korisnici iz Srbije su saglasni u ogromnoj većini – 87% njih tvrdi da to mora da bude u učionici. Njih 6% smatra da je učenje na daljinu najbolja opcija, dok je za sistem pola-pola glasalo 7% ispitanih.

U celom regionu upravo je najveći procenat roditelja iz Srbije odabrao ovu opciju, ali i u ostalim zemljama su saglasni da je ovo definitivno najbolja solucija – u proseku, više od 70% ispitanih odabralo je učionice.

Drugo pitanje - koji sistem učenja smatrate najefikasnijim, ponovo je dalo isti rezultat – 91% ispitanih iz Srbije (što je ponovo rekord u regionu) veruje da je to rad u učionici, njih 3% misli da je od kuće, dok je 50/50 odabralo 6%.

"Virtuelni i onlajn časovi su uveli revoluciju u to na koji način učenici, roditelji i nastavnici obavljaju proces edukacije. Veoma smo srećni da je Viber jedna od najviše korišćenih aplikacija, kada je reč o pomoćnoj komunikaciji u vezi sa školskom godinom, povezujući sve uključene strane. Velika je odgovornost za nas da nastavimo da radimo na povezivanju ovih grupa na lak i praktičan način, kako bi mogli da organizuju početak školske godine na najbolji mogući način”, rekao je Atanas Rajkov, senior direktor EMENA u kompaniji Rakuten Viber.

Prema rezultatima ankete sprovedene u zvaničnim Viber zajednicama zemalja regiona, ova aplikacija i dalje je veoma važna za komunikaciju roditeljima, nastavnicima i učenicima, koji zahvaljujući Viberu uvek ostaju u toku sa domaćim zadacima, pređenim gradivom i svim važnim informacijama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Više od 60 škola u Srbiji dobija dronove
dron

"Odlična akcija"

02.09.2021. 16:10

Više od 60 škola u Srbiji dobija dronove

Osnovne škole u Zemunu, Novom Beogradu, Pančevu i Surčinu dobiće dronove namenjene učenicima za primenu programskih jezika i jačanje digitalnih znanja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve